Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Október 10. 10:37, szerda | Helyi

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

Az állami erdőgazdaság, a VADEX Mezőföldi Zrt. által rendezték meg immár 12. alkalommal a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált Soponyán.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Vendéglátási ágazata is képviseltette magát egy főzőcsapattal, a „Gyulaji Főzőmesterek” névvel.
A Gyulaj Zrt. csapatát nem volt könnyű a vadászidény kezdetén, és a sűrű vadászvendég forgalom idején - a szarvasbőgés időszakában - összeállítani. A Zsoldos Lajos vendéglátási ágazatvezető által kijelölt csapat tagjai: Horváth Lajos óbiródi főszakács vezetésével, Balogh Jánosné, Tothi Ildikó és Banász Zoltánné voltak.
A vadgasztronómiai fesztivál szervezőinek egyik fő célja a kiváló magyar és rendkívül egészséges, ízletes biotermék, a vadhús népszerűsítése Magyarországon, mindezt nemzetközi kitekintéssel. Európában elismert és rendkívül keresett vadhús termékeket állít elő és exportál a két 100%-ban állami tulajdonú vadfeldolgozó, a VADEX Zrt. Soponyai Vadfeldolgozó Üzeme, és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft., utóbbiban a Gyulaj Zrt. is résztulajdonos. Fontos a rendezőknek, hogy a vadgasztronómia mellett az ősi emberi tevékenységet, a vadászatot, annak ágait és az ahhoz szorosan kapcsolódó vadászati kultúrát is megismertessék a résztvevőkkel. A már hagyománnyá vált soponyai nemzetközi vadgasztronómiai versenyen 55 csapat mérette meg főzőtudományát, cégek, kiváló vadászházi, sok esetben profi séfek vezetésével. A csapatoknak kora reggel kellett eldönteniük, hogy mit főzzenek, hiszen közvetlenül a verseny előtti sorsolás során szembesültek azzal, hogy melyik vad húsa lesz az alapanyaguk. A Gyulaj Zrt. csapata Gyulaj vadragut készített szalvéta gombóccal, valamint áfonyás vadragut, melyhez szintén szalvéta gombócot kínáltak. Míg a csapatok főztek, addig a hatalmas látogatói létszámban érkezőket a színpadokon, kiállító helyeken remek programokkal, műsorokkal, bemutatókkal várták. A fesztivál a szokásosnál is nagyobb mértékben családcentrikus, így a kilátogató családoknak, kicsiknek és nagyoknak be tudták mutatni a gasztronómiának ezt az oldalát. Csodás illatok szálltak a levegőben, a kilátogatókat oda is csalták a főzősátrakhoz, pavilonokhoz, ahol magyar vadból készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 12:56, szerda | Helyi

Kislányt sodort el egy kerékpáros

Segítségnyújtás nélkül hajtott tovább egy tamási férfi.

2018. Október 17. 10:37, szerda | Helyi

Várja a szavazatokat a Pántlika Néptánc Együttes

A Prima Gála közönségdíjasát ez alkalommal is a megye lakossága választhatja ki a három jelölt közül, akikre SMS-ben lehet szavazni október 25-ig.

2018. Október 15. 11:51, hétfő | Helyi

Eltűnt Steiner Gábor - a rendőrség a lakosság segítségét kéri!

Ha felismeri a képen látható fiút, hívja a Tamási Rendőrkapitányságot!

2018. Október 15. 08:58, hétfő | Helyi

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a héten

Mától vasárnapig tart a TISPOL-akció az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.