Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Január 14. 08:49, csütörtök | Helyi

A csokoládékészítés rejtelmei

A csokoládékészítés rejtelmei

Kézműves csokoládé bemutatót szerveztek a Vályi Péter Szakképző Iskola másodéves pincér és szakács tanulóinak. A diákok nagy örömmel vetették bele magukat a csokigyártásba

Rendhagyó órán vehettek részt a 10.C és a 10.D osztály tanulói január 8-án: a csokoládé készítés rejtelmeibe tekinthettek be. Az iskola vendége volt Sárközi Eszter, a Levande Design Chocolate alapítója. A mintegy három óra leforgása alatt a diákok megtudhatták, mit jelent a csoki temperálás, hogyan készíthetnek akár otthon is bonbont, és nagy örömükre ki is próbálhatták a készítés folyamatát. Tej- és fehér csokoládéból nyalókákat gyártottak, melyeket aztán színes cukrokkal díszítettek, és bonbon is készült, ezeket kétfajta trüffellel töltötték meg.

– Nagyon meglepett, milyen érdeklődőek, nyitottak, kreatívak voltak a tanulók. Szépen, önállóan dolgoztak, nem féltek kérdezni, élvezték az alkotást. Remélem, sikerült hasznos tudást átadnom nekik és később is emlékezni fognak erre az élményre – mondta Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.