Hírek
2016. Január 14. 08:49, csütörtök | Helyi
A csokoládékészítés rejtelmei
Kézműves csokoládé bemutatót szerveztek a Vályi Péter Szakképző Iskola másodéves pincér és szakács tanulóinak. A diákok nagy örömmel vetették bele magukat a csokigyártásba
Rendhagyó órán vehettek részt a 10.C és a 10.D osztály tanulói január 8-án: a csokoládé készítés rejtelmeibe tekinthettek be. Az iskola vendége volt Sárközi Eszter, a Levande Design Chocolate alapítója. A mintegy három óra leforgása alatt a diákok megtudhatták, mit jelent a csoki temperálás, hogyan készíthetnek akár otthon is bonbont, és nagy örömükre ki is próbálhatták a készítés folyamatát. Tej- és fehér csokoládéból nyalókákat gyártottak, melyeket aztán színes cukrokkal díszítettek, és bonbon is készült, ezeket kétfajta trüffellel töltötték meg.
– Nagyon meglepett, milyen érdeklődőek, nyitottak, kreatívak voltak a tanulók. Szépen, önállóan dolgoztak, nem féltek kérdezni, élvezték az alkotást. Remélem, sikerült hasznos tudást átadnom nekik és később is emlékezni fognak erre az élményre – mondta Eszter.



Ezek érdekelhetnek még
2025. December 13. 16:49, szombat | Helyi
Több millió forinttal károsítottak meg egy regölyi férfit
Magukat banki alkalmazottnak kiadó csalók verték át a kezdetben még gyanútlan férfit, több millió forintja bánta.
2025. December 12. 10:38, péntek | Helyi
Két generáció, egy szenvedély: A Mihalik-bajnokcsalád
Ismerjük meg Mihalik Mirát, a még csak tizenhét éves autóversenyzőt.
2025. December 11. 10:00, csütörtök | Helyi
BestByte Ünnepi Nagyakció indul dec. 12-től Dombóváron!
Kiemelt ünnepi ajánlatok - hosszabbított ünnepi nyitva tartás a gondtalan vásárláshoz!
2025. December 07. 16:03, vasárnap | Helyi
Kiemelkedő részvétel a KPVK nyílt napjain – pedagógus-, agrár- és társadalomtudományi szakok a fókuszban
A KPVK idei nyílt napjai minden várakozást felülmúltak: a pedagógusképzési, agrár- és társadalomtudományi szakok iránt rendkívül élénk érdeklődést mutattak a leendő hallgatók,

