Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 18. 08:53, péntek | Helyi

A magyar kultúra napja alkalmából tartanak rendezvényeket

A magyar kultúra napja alkalmából tartanak rendezvényeket

Ma Simontornyán, hétfőn Tamásiban, kedden Pincehelyen emlékeznek meg az évfordulóra.

A magyar kultúra napja alkalmából több rendezvényt is tartanak a környékünkön.

Legkorábban Simontornyán kezdik el ünnepelni az évfordulót, ott ugyanis már ma este várják az érdeklődőket a Fried Művelődési Házba. A GODSPELL című Isteni musicalt lehet megtekinteni 18 órától a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiójának előadásában. Somogyi Szilárd, Nádasdy Kálmán-díjas rendező irányításával Jézust Taksonyi Balázs, Júdást Laki Péter alakítja. A hippikorszak fiataljainak istenkereső játéka a Godspell, inspirálója Máté és Lukács evangéliuma, a jézusi példázatok és szenvedéstörténet, a fekete egyházi zene. A mű a közérthető zene nyelvére fordította a világ legrégibb és legszebb történetét, a Bibliát. Jézus és Júdás konfliktusát állítja a középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. A darab legnagyobb értéke a sokrétű, lírai és táncos, patetikus és könnyeden humoros, erős és lágy zene. A belépés a ma esti előadásra ingyenes.

A tamási Könnyü László könyvtárban is megemlékeznek a magyar kultúra napjáról. Hétfőn este Karinthy örök címmel láthatnak az érdeklődők vidám irodalmi műsort a Szabad Ötletek Színházának előadásában 18 órai kezdettel.

Pincehelyre invitálnak január 22-én, kedden 16 óra 30-kor, a helyi könyvtár olvasótermében felolvasóestet tartanak. A rendezvényen köszöntőt mond Vódli Bence, a Himnuszt Nagy Kristóf szavalja el. Kuvik Laura, Somogyi Fruzsina és Torma Anna énekelnek, Karl Mátyás pedig zongorán játszik majd. Az Eszterlánc citera csoport haladó citerásai is megörvendeztetik a közönséget citerajátékukkal. Arra buzdítanak mindenkit, hogy vigye magával kedvenc versét, melynek elszavalásával, felolvasásával bekapcsolódhatnak a felolvasóestbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.