Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 23. 12:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Arany minősítést és különdíjat is nyert Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében

Arany minősítést és különdíjat is nyert Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében

Az arany minősítést és a városi közterület-megújításáért járó különdíjat is elnyerte Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében- közölte a közösségi oldalán Porga Gyula, a város polgármestere szombat este.

Veszprém a Virágos Magyarország verseny tavalyi győzteseként idén a nagyváros kategóriában képviselte a Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) nemzetközi környezetszépítő versenyben, melyben további 13 európai település is indult.

A verseny zsűrije június 29-én járt a városban, az elismeréseket pedig szombaton az írországi Tullamore-ban rendezett hivatalos díjkiosztó ünnepségen adták át szombaton. Veszprém az arany minősítés mellett a városi közterület megújításáért járó különdíjat is elnyerte, mellyel a Séd-völgyében megvalósított Kolostorok és kertek projektet jutalmazta a nemzetközi zsűri.

A versenyben Magyarországot a falvak mezőnyében képviselő Fejér megyei Lajoskomárom ezüst minősítést szerzett.

Fotó: illusztráció

Címkék: falu, város, veszprém, virágos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.