Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 23. 19:45, hétfő | Helyi

Átadták a város Jó tanulója - jó sportolója címeket

Átadták a város Jó tanulója - jó sportolója címeket

Idén Jáhn Koppány, Fenyő Áron, Pruck Evelin Lúcia, Papp Linett és Gonda Orsolya vehették át a kitüntető címet

Jáhn Koppány a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium tanulója, aki sportágának a labdarúgást választotta. Eddig elért eredményei, U14-es megyei 2. hely, U16-os megyei 2. hely. Szorgalmas, kitartó, céltudatos diák. Társaival való kapcsolatát a bátorító, gondoskodó jelzőkkel írták le tanárai. Tisztelettudó, udvarias fiatal, akinek tanulmányi eredménye is kitűnő, ennek alapján került felterjesztésre a „Tamási város jó tanulója-jó sportolója” címre.
Testnevelő tanára: Beréti Szilvia
Osztályfőnöke: Fülöp Bernadett
Edzője: Gyenei Zoltán

Fenyő Áron a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium tanulója, szintén a labdarúgásban találta meg a leginkább neki való sportot. Eddig elért eredményei, U14-es megyei 2. hely, U16-os megyei 2. hely. Fontos tagja az iskolai közösségnek, társai szeretik, elfogadják. Kitartó, céltudatos és szorgalmas diák, kitűnő tanuló.
Testnevelő tanára: Beréti Szilvia
Osztályfőnöke: Fülöp Bernadett
Edzője: Gyenei Zoltán

Pruck Evelin Lúcia a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium tanulója kiváló tanulmányi eredménye mellett a lovassportban jeleskedik. A versenyszám Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Bajnokságán 6. majd 3. helyezett lett, haladó csoportban helyben, Tamásiban második, Pécsen első helyet szerzett. A szintén Pécsett megrendezett Összesített Regionális Döntőn 1. helyezettként állhatott a dobogóra.
A versenyzést nemcsak a lovaspályákon szereti, indult matematika és országos elsősegély versenyen, ahol 5. helyezett lett. Jó közösségi ember, tanárai segítőkész, udvarias fiatalnak tartják.
Testnevelő tanára: Beréti Szilvia
Osztályfőnöke: Fülöp Bernadett
Edzője: Hajdics Ágnes

Papp Linett a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, a kötélugró csoport tagja. A megyei kötélugró diákolimpián a csapat formációs versenyében 1. helyezést ért el. Az országos versenyen ugyanebben a számban a 12. helyezést érte el a 16 induló csapatból. Aktívan vesz részt az ugrókötél sportág rendezvényein, a különböző szintű versenyek mellett állandó szereplője a városi és egyéb helyszíneken tartott kötélugrós bemutatóknak. Kisebb társainak is türelmesen tanítja az új elemeket. Lelkes hozzáállásának köszönhető, hogy a kötélugrás náluk családi sporttá nőtte ki magát, hiszen Linett hatására az édesanyja is aktív résztvevője lett a fellépéseknek.
Feladatait lelkiismeretesen, szorgalmasan végzi, ügyesen hangolja össze a tanulmányi munkáját az edzésekkel. Nevelői a tanórákon számíthatnak a rendszeres közreműködésére.
Barátságos, osztálytársaival kedves, igazi közösségi ember. Az iskolai diáktanács tagja, jó szervezőkészséggel rendelkezik. A sporton kívül is jól tud együttműködni társaival.
Testnevelő tanára: Juhász Dénes
Edzője: Juhász Dénes
Osztályfőnöke: Páliné Rauch Judit

Gonda Orsolya a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, a kötélugró csoport tagja. Megyei kötélugró diákolimpián egyéniben is és a csapat formációs versenyében is első helyezést ért el. Országos versenyen ugyanezekben a számokban 12. helyezést ért el. 8 éve vesz részt aktívan az ugrókötél sportágban, ez idő alatt érte el ezeket az eredményeket. Segítőkész személyiség, társai mindig számíthatnak rá, a csapat fiatalabb tagjait is patronálja, segíti a versenyekre való felkészülésüket. A különböző szintű versenyek mellett állandó résztvevője a városi rendezvényeken és egyéb programokon tartott kötélugrós bemutatóknak. Tanulmányi munkája példaértékű, szorgalmas, céltudatos, precíz fiatal, aki tehetségét több területen és több versenyen is bebizonyította. Rajzkészsége is kiváló, a művészeti iskola diákjaként ezen a területen is szép eredményeket ér el.
Testnevelő tanára: Szabó Bakos Béla
Edzője: Juhász Dénes
Osztályfőnöke: Miskolczi Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.