Városlista
2017. szeptember 19, kedd - Vilhelmina

Hírek

2016. Július 21. 11:49, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: idokep.hu

Csak a csonkok maradtak a kukoricából a jégeső után

Csak a csonkok maradtak a kukoricából a jégeső után

A tamási járásból jelentettek a gazdák legnagyobb kárt, Iregszemcse, Magyarkeszi, Nagyszokoly térségét érintette a jég.

A megyei aratási bizottság hétről hétre ülésezik Szekszárdon, az agrárkamara épületében. A legfrissebb jelentésük szerint a Paksi járáshoz tartozó földeken a búzák 30 százalékát még nem aratták le, és a minőség egyre inkább takarmány jellegű, kevés a malmi és még kevesebb a javító minőség. A hétvégi esőt követően ez tovább romlik. A tamási járásból jelentettek a gazdák legnagyobb kárt, Iregszemcse, Magyarkeszi, Nagyszokoly térségét érintette a jég. Sávosan vonult, van ahol csak 1-1,5 méteres csonkok maradtak a kukoricából. Magyarkeszin eső nélkül jött a jég, ott a legrosszabb a helyzet. Iregszemcsén 65 - 70 százalékos a kár. Rendkívüli események között említették a bizottságban, hogy a múlt heti vihar alatt villámcsapás érte Váralja határában lévő bálaszénákat. A tűzoltóság nem tudta fecskendőkkel megközelíteni a területet a rossz terepviszonyok miatt. A katasztrófavédelmi igazgatóság szakembere felhívta a figyelmet, hogy az esetleges kazaltüzek megközelítése érdekében a gazdák tartsák karban a dűlőutakat, biztosítsanak megfelelő távolságban, megfelelő mennyiségű oltóvizet, valamint képezzenek kisebb kazlakat, hogy a tűz átterjedése nehezebb legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Szeptember 19. 08:27, kedd | Helyi

Ön tudná, mit tegyen, ha hasonlóval találkozik?

Tamásiban kevesen tudták - ez derült ki a Coop Napra kivonuló Vöröskereszt munkatársai számára, akik műseb imitációval várták az érdeklődőket.

2017. Szeptember 18. 08:20, hétfő | Helyi

Felmérik a turisztikai vonzerőket

Turisztikai megvalósíthatósági tanulmányt készítenek a Siófok-Tamási-Dombóvár között épülő kerékpárutakra

2017. Szeptember 18. 08:07, hétfő | Helyi

Füstölt árut, pálinkát és kisgépeket loptak az elkövetők

Nyolc ingatlanból összesen közel 500 000 forint értékben tulajdonítottak el értékeket.

2017. Szeptember 15. 10:23, péntek | Helyi

Tekerj, falatozz - Bringás reggeli Tamásiban!

Szeptember 22-én bárhova is menj a reggeli órákban, tedd bringával, és állj meg egy reggelire a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren!