Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 22. 11:29, csütörtök | Helyi

Együtt szaval a nemzet – ma van a Magyar Kultúra Napja

Együtt szaval a nemzet – ma van a Magyar Kultúra Napja

Öt kontinens valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának részvételével valósult meg a program, melyhez a Vályi Péter Szakképző Iskola diákjai és tanárai is csatlakoztak

Az idén 26. alkalommal ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. A nemzeti megemlékezések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápoljuk és továbbadjuk kultúránk tárgyi és szellemi értékeit.
A 2015. évi Magyar Kultúra Napján, január 22-én, öt kontinens valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának részvételével valósult meg az Együtt Szaval a Nemzet program, mely idén januárban hagyományteremtő jelleggel a magyar Himnusz első versszakával kezdődött, majd az idei alkalomra választott versként a teljes Szózat elszavalásával folytatódott.
A szavalat Jordán Tamás szakmai irányítása mellett a Google új technológiájának támogatásával valósult meg. A részt venni kívánó iskolák 2015. január 22-én 8 és 10 óra között korlátlan számban csatlakozhatnak az élő internetes felvételen látható szavaláshoz.
A kezdeményezés célja a magyar kultúra népszerűsítése és a magyar közösségek összekapcsolása szerte a világon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.