Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 19. 08:59, hétfő | Helyi

Élettel szeretnék megtölteni a városközponthoz tartozó részt

Élettel szeretnék megtölteni a városközponthoz tartozó részt

A Pécsi Tudományegyetem építészmérnök hallgatóinak csapata látogatott a városba, hogy ötleteikkel segítsék Tamási egy részének megújulását.

Városmag projekt – ezt a nevet kapta a munka, amelyben sokan vállaltak részt. A hallgatók az önkormányzat, valamint az ÉVÜ Kft. ügyvezetőjének, Miklós Károlynak a meghívására érkeztek Tamásiba. Amellett, hogy megismerkedtek a várossal, egy feladatot is kaptak: Tamási olyan részére kell terveket, koncepciót készíteniük, ami eddig más funkcióval volt ellátva, vagy épp nem működött közösségi térként. – A 61-és és a 65-ös főutak lámpás kereszteződésétől indulva a templomkertig tartó részre gondoltunk, ez a terület bár a város központjában található, nem igazán látogatható közösségek, érdeklődők számára – fogalmazott a város polgármestere, Porga Ferenc. – A Vályi Péter Szakképző Iskola tanszállójától indulva, az ÉVÜ Kft. telephelyén át a munkaügyi kirendeltség hátsó részének felhasználásával egy olyan városmag részt szeretnénk kialakítani ezen épületek felhasználásával, felújításával, ami megnyitná a város számára ezt a teret. Az épületek egy részének most nincs funkciója, és hogy hogyan hasznosíthatnánk őket a jövőben, erre van a városvezetésnek is elképzelése, de izgatottan várjuk a hallgatók ötleteit is. Az elmúlt fél évben alakult egy kisebb csoport, melynek tagjai azon dolgoztak, hogy ezt a városrészt hogyan lehetne hosszútávon élettel megtölteni. Ezt a munkát most közösen folytatjuk, az első feladat az építész hallgatók számára, hogy terveikkel, ötleteikkel előálljanak a városvezetés felé. A legjobbaknak persze jutalmat ajánlottunk fel, és azt gondolom, ez a munka számukra is nagy lehetőség, sokan szakdolgozatként vagy vizsgamunkaként készítik majd el. A legéletképesebb elképzeléseket továbbgondoljuk, és ha sikerül rá forrást szereznünk, meg is valósítjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.