Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 14. 10:27, hétfő | Helyi

Elismeréseket vehettek át a tűzoltók

Elismeréseket vehettek át a tűzoltók

A Faddon megrendezett megyei Flórián napi ünnepségen elismeréseket adtak át, többek között tamási tűzoltóknak is.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség, Fadd önkormányzata, valamint a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület május 12-én ünnepelte a megyei Flórián napot, valamint a Faddi ÖTE alapításának 125. évfordulóját. A Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából tartott egész délelőttös rendezvény a tűzoltószerek felvonulásával vette kezdetét, melynek során a faddi, illetve a házigazda meghívását elfogadó önkéntes egyesületek tűzoltószerei szirénázva vonultak végig a község utcáin. A felvonulást szentmise követte, melynek során az ÖTE zászlójának megszentelésére is sor került. A mise után a díszes menet a meghívott vendégekkel és a település lakóival közösen az egyesület szertára felé vette az irányt, ahol az udvaron felállított, a Gyergyóalfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesülete által az évforduló alkalmából adományozott kopjafa megáldása és koszorúzás következett. Az ünnepség a helyi művelődési házban folytatódott, ahol ünnepi beszédek hangzottak el és elismeréseket adtak át. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Berkes Bélát, a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság rajparancsnokát igazgatói dicséretben részesítette a tűzvédelem és a tűzoltóság érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége alapján. A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság gépjárművezetőjének, Bencsics Gyulának, valamint a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület beosztott tűzoltójának, Balassa Kittinek dísztárgyat adományozott a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség a tűzvédelem, a tűzoltóság érdekében huzamos időn keresztül kifejtett tevékenységükért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.