Városlista
2018. október 17, szerda - Hedvig

Hírek

2018. Május 14. 10:27, hétfő | Helyi

Elismeréseket vehettek át a tűzoltók

Elismeréseket vehettek át a tűzoltók

A Faddon megrendezett megyei Flórián napi ünnepségen elismeréseket adtak át, többek között tamási tűzoltóknak is.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség, Fadd önkormányzata, valamint a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület május 12-én ünnepelte a megyei Flórián napot, valamint a Faddi ÖTE alapításának 125. évfordulóját. A Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából tartott egész délelőttös rendezvény a tűzoltószerek felvonulásával vette kezdetét, melynek során a faddi, illetve a házigazda meghívását elfogadó önkéntes egyesületek tűzoltószerei szirénázva vonultak végig a község utcáin. A felvonulást szentmise követte, melynek során az ÖTE zászlójának megszentelésére is sor került. A mise után a díszes menet a meghívott vendégekkel és a település lakóival közösen az egyesület szertára felé vette az irányt, ahol az udvaron felállított, a Gyergyóalfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesülete által az évforduló alkalmából adományozott kopjafa megáldása és koszorúzás következett. Az ünnepség a helyi művelődési házban folytatódott, ahol ünnepi beszédek hangzottak el és elismeréseket adtak át. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Berkes Bélát, a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság rajparancsnokát igazgatói dicséretben részesítette a tűzvédelem és a tűzoltóság érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége alapján. A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság gépjárművezetőjének, Bencsics Gyulának, valamint a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület beosztott tűzoltójának, Balassa Kittinek dísztárgyat adományozott a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség a tűzvédelem, a tűzoltóság érdekében huzamos időn keresztül kifejtett tevékenységükért.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 12:56, szerda | Helyi

Kislányt sodort el egy kerékpáros

Segítségnyújtás nélkül hajtott tovább egy tamási férfi.

2018. Október 17. 10:37, szerda | Helyi

Várja a szavazatokat a Pántlika Néptánc Együttes

A Prima Gála közönségdíjasát ez alkalommal is a megye lakossága választhatja ki a három jelölt közül, akikre SMS-ben lehet szavazni október 25-ig.

2018. Október 15. 11:51, hétfő | Helyi

Eltűnt Steiner Gábor - a rendőrség a lakosság segítségét kéri!

Ha felismeri a képen látható fiút, hívja a Tamási Rendőrkapitányságot!

2018. Október 15. 08:58, hétfő | Helyi

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a héten

Mától vasárnapig tart a TISPOL-akció az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.