Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Május 14. 10:27, hétfő | Helyi

Elismeréseket vehettek át a tűzoltók

Elismeréseket vehettek át a tűzoltók

A Faddon megrendezett megyei Flórián napi ünnepségen elismeréseket adtak át, többek között tamási tűzoltóknak is.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség, Fadd önkormányzata, valamint a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesület május 12-én ünnepelte a megyei Flórián napot, valamint a Faddi ÖTE alapításának 125. évfordulóját. A Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából tartott egész délelőttös rendezvény a tűzoltószerek felvonulásával vette kezdetét, melynek során a faddi, illetve a házigazda meghívását elfogadó önkéntes egyesületek tűzoltószerei szirénázva vonultak végig a község utcáin. A felvonulást szentmise követte, melynek során az ÖTE zászlójának megszentelésére is sor került. A mise után a díszes menet a meghívott vendégekkel és a település lakóival közösen az egyesület szertára felé vette az irányt, ahol az udvaron felállított, a Gyergyóalfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesülete által az évforduló alkalmából adományozott kopjafa megáldása és koszorúzás következett. Az ünnepség a helyi művelődési házban folytatódott, ahol ünnepi beszédek hangzottak el és elismeréseket adtak át. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Berkes Bélát, a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság rajparancsnokát igazgatói dicséretben részesítette a tűzvédelem és a tűzoltóság érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége alapján. A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság gépjárművezetőjének, Bencsics Gyulának, valamint a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület beosztott tűzoltójának, Balassa Kittinek dísztárgyat adományozott a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség a tűzvédelem, a tűzoltóság érdekében huzamos időn keresztül kifejtett tevékenységükért.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 19. 10:04, vasárnap | Helyi

A Gipsy Kings Experience ad ma koncertet Tamásiban

Vérpezsdítő latin dallamokkal, tánccal várja ma Horváth János (Dagi) és bandája az érdeklődőket a Túrmezei térre.

2018. Augusztus 16. 11:01, csütörtök | Helyi

Egy mérkőzés, egy győzelem - hétvégén jön a folytatás

Az őszi bajnoki szezon következő mérkőzése hazai pályán lesz, augusztus 18-án 18 órai kezdettel a Majosi SE csapatát fogadja a Tamási 2009 FC.

2018. Augusztus 16. 11:00, csütörtök | Helyi

Lehet még szavazni és Év fürdőjére

A megyéből eddig a legeredményesebben a Tamási Termálfürdő szerepelt a szavazásban, hiszen 2016-ban második helyezést ért el Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában.

2018. Augusztus 14. 10:04, kedd | Helyi

Trófeabírálatban élen járnak a Gyulaj Zrt. szakemberei

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) immár több éve rendezi meg hagyományosan az erdésztechnikusok számára az Év erdésze versenyt.