Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 11. 10:59, hétfő | Helyi

Előadásra hívja az érdeklődőket a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

Előadásra hívja az érdeklődőket a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

A fórum témája ezúttal a csontritkulás lesz, a vendég pedig Szili Lívia, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési Szakügyintézője.

Évről évre több embert érint a csontritkulás: a betegség alattomosan, tünetek nélkül alakul ki, időben felismerve azonban elkerülhetőek a veszélyes csonttörések és komoly fájdalmak. Életünk során a csonttömegünk jelentősen változik: míg serdülőkorban a csontképző folyamatok vannak túlsúlyban, nagyjából 30 éves kor felett már a csontbontás indul be. Az élettanilag normális csontvesztés nagyjából évi 3-5 százalék, hogyha azonban a csontvesztés ennél nagyobb mértékű lesz, az előbb-utóbb csontritkuláshoz vezet. A csontvesztés a kor előrehaladtával egyre nagyobb veszélyt jelent. Időseknél a súlyos csontritkulás okozta csonttörések szinte mindig életveszélyesek - a combnyaktörések halálozási aránya meghaladja az 50 százalékot. Ezt a témát járják körbe február 13-án a Tamási Művelődési Központ emeleti előadó termében. A fórum 15 órakor kezdődik, a vendég Szili Lívia, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési Szakügyintézője lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 17. 15:24, szerda | Helyi

Forgalomkorlátozás a 65-ös főúton

Személyi sérüléses baleset történt Tamási közelében.

2019. Április 17. 12:10, szerda | Helyi

Érmekkel tértek haza a karatékák

A tamási Gulyás Félix ismét kiválóan szerepelt a megmérettetésen.

2019. Április 15. 08:24, hétfő | Helyi

Mintegy 700 méter járda és útburkolat épül újjá idén Tamásiban

Ebben az évben is folytatódik a járdaépítés, amely költségeit a kommunális adóbevételből tervezi fedezni a város önkormányzata.

2019. Április 15. 08:23, hétfő | Helyi

Megújult a Borsitzky-síremlék

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára megújult Borsitzky János huszárhadnagy síremléke a temetőben.