Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Március 13. 09:02, szerda | Helyi

Felújítják a Szentháromság szobrot Tamásiban

Felújítják a Szentháromság szobrot Tamásiban

A város önkormányzata a Gyulaj Zrt. okleveles erdőmérnökeit kérte fel a szobor körül található fák szakmai vizsgálatára.

Megkezdődtek a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. székhelye szerinti, a Tamási Római Katolikus Templom kertjében található Szentháromság szobor felújítási munkálatai. Ezzel egyidejűleg a Szentháromság tér biztonságos kialakítása is fontos. A város önkormányzata a Gyulaj Zrt. okleveles erdőmérnökeit kérte fel a fák szakmai vizsgálatára. A szakemberek a törzsek fúróvizsgálataival és a faminták makroszkópos elemzésével megállapították, hogy a területen található beteg fák nagyon veszélyessé váltak, a biológiai stádiumos elöregedésük miatt az állékonyságuk és a fatestük mechanikai szilárdsága rossz, ezért a kitermelésükhöz a Gyulaj Zrt. szakemberei szakvéleményt adtak ki. Ez megállapítja, hogy a balesetek, esetleges tragédiák elkerülése miatt a szükséges fakivágási és fanyesési feladatok végrehajtása elkerülhetetlenek, a kijelölt fák további fenntartása rendkívüli és nem vállalható kockázatokkal jár. Öt japánakác, egy amerikai kőris teljes eltávolítását, valamint egy vadgesztenyefa részleges ágvágását javasolta a Zrt, megelőzve a későbbi baleseteket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 11:28, hétfő | Helyi

Hazai ízeket varázsoltak a zsűri asztalára

Az Agrármarketing Centrum által szervezett „Hazai ízek, hazai asztalokon” című vetélkedőn idén a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumának csapata is indult.

2019. Május 20. 11:26, hétfő | Helyi

Genius Loci Díjat vehetett át a RAMIVO Manufacturing Hungary Kft.

Tizenkét vállalkozásnak adták át idén a fiatal tehetségeket támogató vállalati programok elismerésére létrehozott Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért díjakat.

2019. Május 17. 13:05, péntek | Helyi

A postaládájában is madarak laknak

Ó, azok a csodálatos állatok! címmel tart előadást a Nagyszékelyi Könyvtárban május 20-án, hétfőn délután két órakor Telegdi Ágnes írónő.

2019. Május 17. 12:59, péntek | Helyi

Látványosan halad a tamási ökoturisztikai fejlesztés

Az érdeklődők elsőként május 18-án tájékozódhatnak személyesen is a projektről – és több minden másról is.