Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2019. Március 13. 09:02, szerda | Helyi

Felújítják a Szentháromság szobrot Tamásiban

Felújítják a Szentháromság szobrot Tamásiban

A város önkormányzata a Gyulaj Zrt. okleveles erdőmérnökeit kérte fel a szobor körül található fák szakmai vizsgálatára.

Megkezdődtek a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. székhelye szerinti, a Tamási Római Katolikus Templom kertjében található Szentháromság szobor felújítási munkálatai. Ezzel egyidejűleg a Szentháromság tér biztonságos kialakítása is fontos. A város önkormányzata a Gyulaj Zrt. okleveles erdőmérnökeit kérte fel a fák szakmai vizsgálatára. A szakemberek a törzsek fúróvizsgálataival és a faminták makroszkópos elemzésével megállapították, hogy a területen található beteg fák nagyon veszélyessé váltak, a biológiai stádiumos elöregedésük miatt az állékonyságuk és a fatestük mechanikai szilárdsága rossz, ezért a kitermelésükhöz a Gyulaj Zrt. szakemberei szakvéleményt adtak ki. Ez megállapítja, hogy a balesetek, esetleges tragédiák elkerülése miatt a szükséges fakivágási és fanyesési feladatok végrehajtása elkerülhetetlenek, a kijelölt fák további fenntartása rendkívüli és nem vállalható kockázatokkal jár. Öt japánakác, egy amerikai kőris teljes eltávolítását, valamint egy vadgesztenyefa részleges ágvágását javasolta a Zrt, megelőzve a későbbi baleseteket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 18. 08:41, hétfő | Helyi

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

Koszorúzással, fáklyás felvonulással, ünnepi műsorral emlékeztek Tamásiban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára.

2019. Március 14. 10:08, csütörtök | Helyi

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Göttlingerné Pintér Judit

A Tamási Járási Hivatal vezetőjének a díjat dr. Gulyás Gergely miniszter adta át Budapesten, a Várkert Bazárban.

2019. Március 13. 09:01, szerda | Helyi

Tamási énekegyüttes is bejutott a Cinegemadár döntőjébe

A Kaláris Énekegyüttes a megyei népzenei versenyen arany minősítést, a KÓTA térségi népzenei versenyén dicséretes fokozatot ért el.

2019. Március 11. 09:02, hétfő | Helyi

A FeHoVa 2019. vadászati kiállításon járt a Gyulaj Zrt.

A Gyulaj Zrt. idén is képviselte a négy híres és különleges rendeltetésű vadászterületét a FeHoVa-n.