Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 24. 15:02, hétfő | Helyi
Forrás: TT

Fordítsd a nehézségeidet lehetőséggé!

Fordítsd a nehézségeidet lehetőséggé!

Nick Vujicic előadását 21, a Vályi Péter Szakképző Iskolába járó diák is meghallgathatta a közelmúltban Budapesten.

Nick Vujicic saját felismerésein keresztül kialakított életszemléletét átadva segít a mai magyar nemzedéknek egy elfogadó és befogadó társadalom létrehozásában. Sérültsége és szembeötlő mássága miatt rengeteget küzdött saját sorsának elfogadásával. Előadásain az általa megélt nehéz pillanatokról beszél, és azt tanítja, ami mindenkire karakterformáló hatással lehet: fordítsd a nehézségeidet lehetőséggé.
Az előadás témája - melyen 21 vályis diák vehetett részt - a nagyon aktuális iskolai bántalmazás volt, melyet Nick is saját bőrén tapasztalhatott meg iskolás évei alatt. Az előadást egy sérült emberekből álló énekkar dallamai nyitották meg, majd következett Nick, aki kellően komolyan beszélt, de nem nélkülözte a humort sem.
- Korábban láttam már tőle előadást az interneten, nagyon tetszett, emiatt még jobban vártam, hogy élőben láthassam, hallhassam. Elképesztően sok diák gyűlt össze a csarnokban, ezen kívül még 1020 iskolába közvetítették élőben az előadást. Olyan volt, amilyenre számítottam: nagy hatással volt rám, ránk, sok minden átértékelődött bennünk. Nagy élmény, nagy tanulság volt – fogalmazott Sztojka-Kovács Gergő, az iskola tanulója.
- Az első mondattól kezdve sugárzott belőle a pozitív energia – mesélte Bodnár Annabella, vályis diák. - Elmondta, hogy kiskorától napjainkig milyen nehézségeken ment keresztül a mindennapokban, és az iskolában milyen bántalmazások érték. Azt kérte tőlünk, hajtsuk le a fejünket, emeljük magasba az egyik kezünket, míg ő feltesz néhány kérdést. Amennyiben a válasz igen, szorítsuk ökölbe a kezünket. Ki az, aki már gondolt az öngyilkosságra? Ki az, aki meg is próbálta? Ki az, aki az otthonában történt dolgok miatt próbált meg öngyilkos lenni? Ki az, aki az iskolában ért bántalmazások miatt? A kérdéseket feszült csend követte. Újra és újra elmennék az előadására, mert óriási élmény volt. Lelkileg feltöltött, reményt, hitet adott.
Kolozs Levente, az iskola pedagógusa és a kirándulás szervezője elmondta: úgy gondolja, hogy minden tanuló pozitív élményekkel tért haza. Biztos benne, hogy sokat tanultak az ott elhangzottakból, és örök életre szóló élménnyel gazdagodhattak, hiszen nem mindennapi előadáson vehettek részt mindannyian.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.