Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 21. 06:00, péntek | Helyi

Gránit oklevelet adtak át Rudas Györgynek

Gránit oklevelet adtak át Rudas Györgynek

Az idén 77 éve kapta diplomáját a tamási általános iskolák egykori igazgatója, Tamási díszpolgára

Rudas György 1940-ben végzett a bajai Tanítóképzőn. Még az év szeptemberében került Tamásiba, ahol a Téli Mezőgazdasági Iskolában dolgozott tanítóként. Részt vett az ezüst és aranykalászos gazdák képzésében. 1944-ben a világháború elszólította a katedráról, onnan visszatérve Tamásiba, megnősült.

1947-ben sikerült egykori tanítóskodása helyszínéhez közel, Medgyespusztán állást kapnia. 1955-től megbízást kapott a tamási általános iskolák igazgatói teendőinak ellátására, ahol temérdek feladat várt rá. Az igazgatása alát tartozott az óvoda, az általános iskola és az ipari iskola. Magas fokú szervező munkájának köszönhető, hogy a 60-as évek megújító időszakát zökkenőmentesen meg tudta szervezni. A 70-es évek iskolai körzetesítési programjában újabb feladat várt rá, Fornád, Kecsege, Rácvölgy és a Henyei iskolák gondjait is a vállára vette. Tevékeny része volt a zeneiskola megalapításában, és a fúvószenekar megalapításánál is bábáskodott.

Érdeme volt abban is, hogy az általa vezetett iskolákban jól felkészült, áldozatkész tantestület dolgozott. Minőséget, pontosságot követelt kollégáitól, így biztosított rangot, hírneve az intézményeknek.

Elévülhetetlen érdemeiért 1997-ben már nyugdíjasként vehette át a Tamási Város Díszpolgára címet. Porga Ferenc polgármester, Gasparics László, a Würtz Ádám Általános Iskola igazgatója és Szép Ferencné, a Tolna Megyei Pedagógus Szakszervezet nyugdíjas tagozatának vezetője köszöntötték otthonában Rudas Györgyöt, s adták át neki gránitdiplomáját, megköszönve helytállását, s kívánva neki jó egészséget családja körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.