Városlista
2018. április 23, hétfő - Béla

Hírek

2017. Október 11. 10:15, szerda | Helyi

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

A Soponyán megrendezett XI. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. főzőgárdája Gyulaj Hütte csapatnévén indult.

A főzőverseny sajátossága, hogy „zsákbamacska” jelleggel kapott vadhúsból kell főzni, azaz a csapatok a helyszínen tudják meg egy meglepetés csomag átvétele után, hogy milyen vadhúsból kell elkészíteniük egy bográcsos egytálételt. A sorsolást követően a Gyulaj Hütte csapata szarvashúsból főzött ízletes vargányás vadpörköltet, melyhez kapros nokedlit tálaltak. A „szabadon választott” vadétel kategóriában zöldségágyon párolt, aszalt szilvás szósszal körített, tűzdelt vaddisznógerincet készítettek és kínáltak. A vadételek kategóriánként történő zsűrizése mellett a csapatok tálalási megjelenését és az esztétikai összhatását is díjazták az ún. „Gasztordizájn Különdíjjal”, ahhoz pedig komoly előkészületekre volt szükség, hogy egy igazi alpesi Jagdhütte hangulat alakuljon ki a feltálalt ételek köré, mindezt verseny körülmények között, szintidőre. Nagy örömünkre a különdíjat a „Gyulaj Hütte” tagjai vehették át – tudtuk meg Szabó Stefániától, a Gyulaj Zrt. turisztikai szervezőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 21. 09:49, szombat | Helyi

Nem dolgoznak a rendőrségeken április 24-én

A kormány határozata alapján 1992-től Szent György napján, április 24-én rendezik meg Magyarországon a Rendőrség Napját.

2018. Április 20. 09:06, péntek | Helyi

Továbbfejlesztik a megújulóenergia-rendszert Tamásiban

Továbbfejlesztik a több mint egymilliárd forintért kiépített geotermális fűtési rendszert, amely biomassza alapú megújuló energia felhasználásával egészül ki.

2018. Április 20. 07:00, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2018. Április 18. 10:30, szerda | Helyi

Az eltűnt Martinka Lászlót keresi a rendőrség

Ha felismeri a képen látható férfit, hívja a Tamási Rendőrkapitányságot!