Városlista
2017. október 24, kedd - Salamon

Hírek

2017. Október 11. 10:15, szerda | Helyi

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

A Soponyán megrendezett XI. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. főzőgárdája Gyulaj Hütte csapatnévén indult.

A főzőverseny sajátossága, hogy „zsákbamacska” jelleggel kapott vadhúsból kell főzni, azaz a csapatok a helyszínen tudják meg egy meglepetés csomag átvétele után, hogy milyen vadhúsból kell elkészíteniük egy bográcsos egytálételt. A sorsolást követően a Gyulaj Hütte csapata szarvashúsból főzött ízletes vargányás vadpörköltet, melyhez kapros nokedlit tálaltak. A „szabadon választott” vadétel kategóriában zöldségágyon párolt, aszalt szilvás szósszal körített, tűzdelt vaddisznógerincet készítettek és kínáltak. A vadételek kategóriánként történő zsűrizése mellett a csapatok tálalási megjelenését és az esztétikai összhatását is díjazták az ún. „Gasztordizájn Különdíjjal”, ahhoz pedig komoly előkészületekre volt szükség, hogy egy igazi alpesi Jagdhütte hangulat alakuljon ki a feltálalt ételek köré, mindezt verseny körülmények között, szintidőre. Nagy örömünkre a különdíjat a „Gyulaj Hütte” tagjai vehették át – tudtuk meg Szabó Stefániától, a Gyulaj Zrt. turisztikai szervezőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 23. 19:45, hétfő | Helyi

Átadták a város Jó tanulója - jó sportolója címeket

Idén Jáhn Koppány, Fenyő Áron, Pruck Evelin Lúcia, Papp Linett és Gonda Orsolya vehették át a kitüntető címet

2017. Október 23. 19:44, hétfő | Helyi

Az Év Polgárőre Lakos Antal lett

Becsületessége, tisztessége miatt nemcsak polgárőr társai között, hanem lakókörnyezetében is megbecsülésnek örvend.

2017. Október 23. 19:41, hétfő | Helyi

Az Év Rendőre kitüntető címet Szuhai Gábor kapta

Szuhai Gábor c. rendőr alezredes huzamosabb ideje kiemelkedő munkát végez, ezáltal erősítve az állampolgárokban a rendőrség tekintélyét, a rendőrségbe vetett bizalmat.

2017. Október 23. 19:40, hétfő | Helyi

Tamási Város Érdemes Pedagógusa: Antal József

2008 óta zongoratanárként dolgozik a szerkezetileg teljesen átalakult művészeti iskolában, 2013-ban megkapta a címzetes igazgató címet.