Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2017. Október 11. 10:15, szerda | Helyi

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

A Soponyán megrendezett XI. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. főzőgárdája Gyulaj Hütte csapatnévén indult.

A főzőverseny sajátossága, hogy „zsákbamacska” jelleggel kapott vadhúsból kell főzni, azaz a csapatok a helyszínen tudják meg egy meglepetés csomag átvétele után, hogy milyen vadhúsból kell elkészíteniük egy bográcsos egytálételt. A sorsolást követően a Gyulaj Hütte csapata szarvashúsból főzött ízletes vargányás vadpörköltet, melyhez kapros nokedlit tálaltak. A „szabadon választott” vadétel kategóriában zöldségágyon párolt, aszalt szilvás szósszal körített, tűzdelt vaddisznógerincet készítettek és kínáltak. A vadételek kategóriánként történő zsűrizése mellett a csapatok tálalási megjelenését és az esztétikai összhatását is díjazták az ún. „Gasztordizájn Különdíjjal”, ahhoz pedig komoly előkészületekre volt szükség, hogy egy igazi alpesi Jagdhütte hangulat alakuljon ki a feltálalt ételek köré, mindezt verseny körülmények között, szintidőre. Nagy örömünkre a különdíjat a „Gyulaj Hütte” tagjai vehették át – tudtuk meg Szabó Stefániától, a Gyulaj Zrt. turisztikai szervezőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 19. 10:04, vasárnap | Helyi

A Gipsy Kings Experience ad ma koncertet Tamásiban

Vérpezsdítő latin dallamokkal, tánccal várja ma Horváth János (Dagi) és bandája az érdeklődőket a Túrmezei térre.

2018. Augusztus 16. 11:01, csütörtök | Helyi

Egy mérkőzés, egy győzelem - hétvégén jön a folytatás

Az őszi bajnoki szezon következő mérkőzése hazai pályán lesz, augusztus 18-án 18 órai kezdettel a Majosi SE csapatát fogadja a Tamási 2009 FC.

2018. Augusztus 16. 11:00, csütörtök | Helyi

Lehet még szavazni és Év fürdőjére

A megyéből eddig a legeredményesebben a Tamási Termálfürdő szerepelt a szavazásban, hiszen 2016-ban második helyezést ért el Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában.

2018. Augusztus 14. 10:04, kedd | Helyi

Trófeabírálatban élen járnak a Gyulaj Zrt. szakemberei

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) immár több éve rendezi meg hagyományosan az erdésztechnikusok számára az Év erdésze versenyt.