Városlista
2018. január 20, szombat - Sebestyén

Hírek

2017. Október 11. 10:15, szerda | Helyi

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

A Soponyán megrendezett XI. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. főzőgárdája Gyulaj Hütte csapatnévén indult.

A főzőverseny sajátossága, hogy „zsákbamacska” jelleggel kapott vadhúsból kell főzni, azaz a csapatok a helyszínen tudják meg egy meglepetés csomag átvétele után, hogy milyen vadhúsból kell elkészíteniük egy bográcsos egytálételt. A sorsolást követően a Gyulaj Hütte csapata szarvashúsból főzött ízletes vargányás vadpörköltet, melyhez kapros nokedlit tálaltak. A „szabadon választott” vadétel kategóriában zöldségágyon párolt, aszalt szilvás szósszal körített, tűzdelt vaddisznógerincet készítettek és kínáltak. A vadételek kategóriánként történő zsűrizése mellett a csapatok tálalási megjelenését és az esztétikai összhatását is díjazták az ún. „Gasztordizájn Különdíjjal”, ahhoz pedig komoly előkészületekre volt szükség, hogy egy igazi alpesi Jagdhütte hangulat alakuljon ki a feltálalt ételek köré, mindezt verseny körülmények között, szintidőre. Nagy örömünkre a különdíjat a „Gyulaj Hütte” tagjai vehették át – tudtuk meg Szabó Stefániától, a Gyulaj Zrt. turisztikai szervezőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 19. 08:21, péntek | Helyi

Holttestet találtak Nagykónyiban egy patakban

Az esethez a Tamási Önkormányzati Tűzoltók vonultak tegnap

2018. Január 17. 08:41, szerda | Helyi

Visszakapta régi szépségét az ódon épület

Az emberek megállnak, és szemügyre veszik. Néhányan nosztalgiáznak, akadnak, akik korabeli fényképekhez hasonlítják. Egyetlen dolgot nem tesz senki: nem megy el mellette anélkül, hogy megcsodálná.

2018. Január 17. 08:38, szerda | Helyi

Emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

Tolna megye első hetében közel háromszor annyi beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előtte mért időszakban

2018. Január 15. 09:05, hétfő | Helyi

Gyalogost gázolt egy személygépkocsi

Tizenkét baleset történt az elmúlt 72 órában Tolna megyében, köztük Tamásiban is.