Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Hírek

2018. Március 12. 08:07, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: origo

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

A Tamási Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 7 évi eltiltásra ítélte a pincehelyi bombagyárosként elhíresült vádlottat, aki esernyőkből éles lőfegyvereket készített.

A vádlott otthonában 2 darab esernyőnek álcázott, 22-es kaliberjelű, gyártási szám nélküli, házi készítésű tűzfegyvert készített, és egy másik 22-es kaliberjelű puskát házilag átalakított, melyeket olyan működőképes állapotba hozott, hogy lövés leadására és emberélet kioltására is alkalmasak voltak. A vádlott a fegyvereket a házában tárolta, azokat a ház pincéjében többször ki is próbálta. A terhelt a házban tárolt még további 30 darab olyan működőképes lőszert is, melyek lőfegyverekben használva ugyancsak alkalmasak az élet kioltására, azonban sem a lőfegyverek, sem a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett.

A házkutatás során ezeken túl a vádlott a szobájából olyan pirotechnikai eszközök, robbanóanyagok, gyújtózsinórok, lőpor és egyéb olyan kereskedelmi forgalomban nem kapható anyagok kerültek elő, amelyek tartása szintén engedélyhez kötött. A lefoglalt anyagok alkalmasak robbanóanyag előállítására.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, fiatal felnőtt korát, megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a halmazati elkövetést és az előállított fegyverek életveszélyességét. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás lezárultáig fenntartotta, mely végzés jogerős.

Címkék: pincehely, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 20. 10:29, csütörtök | Helyi

Akvarellképek díszítik a házat

Az akvarellszakkörben az elmúlt években készült képekből nyílt kiállítás a Tamási Művelődési Központban.

2018. Szeptember 20. 10:19, csütörtök | Helyi

Vigyázz magadra! címmel nyílt kiállítás

A bűnmegelőzési vándorkiállítás két hétig látogatható Gyönkön, majd Hőgyészen, Tamásiban és Simontornyán is megnyitja a kapuit az ősz folyamán.

2018. Szeptember 19. 07:38, szerda | Helyi

Két kamion ütközött Tamási és Pincehely között

A baleset ma hajnalban fél 6-kor történt, a forgalom félpályán, rendőri irányítás mellett halad

2018. Szeptember 17. 08:39, hétfő | Helyi

Tovább zajlik a szüreti rendezvények ellenőrzése Tolna megyében

Tamásiban, Simontornyán, Dombóváron, Bonyhádon, Dunaföldváron és Pakson várhatóak a héten az ellenőrök.