Városlista
2018. március 24, szombat - Gábor, Karina

Hírek

2018. Március 12. 08:07, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: origo

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

A Tamási Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 7 évi eltiltásra ítélte a pincehelyi bombagyárosként elhíresült vádlottat, aki esernyőkből éles lőfegyvereket készített.

A vádlott otthonában 2 darab esernyőnek álcázott, 22-es kaliberjelű, gyártási szám nélküli, házi készítésű tűzfegyvert készített, és egy másik 22-es kaliberjelű puskát házilag átalakított, melyeket olyan működőképes állapotba hozott, hogy lövés leadására és emberélet kioltására is alkalmasak voltak. A vádlott a fegyvereket a házában tárolta, azokat a ház pincéjében többször ki is próbálta. A terhelt a házban tárolt még további 30 darab olyan működőképes lőszert is, melyek lőfegyverekben használva ugyancsak alkalmasak az élet kioltására, azonban sem a lőfegyverek, sem a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett.

A házkutatás során ezeken túl a vádlott a szobájából olyan pirotechnikai eszközök, robbanóanyagok, gyújtózsinórok, lőpor és egyéb olyan kereskedelmi forgalomban nem kapható anyagok kerültek elő, amelyek tartása szintén engedélyhez kötött. A lefoglalt anyagok alkalmasak robbanóanyag előállítására.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, fiatal felnőtt korát, megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a halmazati elkövetést és az előállított fegyverek életveszélyességét. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás lezárultáig fenntartotta, mely végzés jogerős.

Címkék: pincehely, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 22. 09:27, csütörtök | Helyi

Beszélgetőkört tartanak ma az Aranyerdő Óvodában

Óvodás lesz a gyermekem – ezzel a címmel tartanak rendezvényt, egyfajta beszélgetőkört március 22-én 17 órai kezdettel a Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde aulájában.

2018. Március 22. 09:22, csütörtök | Helyi

Pontszerző helyek a hétvégi bajnokságon

A hétvégén rendezték meg Veszprémben az Ifjúsági Országos Judo bajnokságot, a Tamási Fehérszarvasokat 3 versenyző képviselte.

2018. Március 20. 10:26, kedd | Helyi

Árhullám: kritikus a helyzet a Kaposon és a Balatonnál

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén Tolna megyében a Sió mentén van II. fokú árvízvédelmi készültség elrendelve, tekintettel a folyamatban levő balatoni vízeresztésre.

2018. Március 19. 08:59, hétfő | Helyi

Élettel szeretnék megtölteni a városközponthoz tartozó részt

A Pécsi Tudományegyetem építészmérnök hallgatóinak csapata látogatott a városba, hogy ötleteikkel segítsék Tamási egy részének megújulását.