Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2018. Március 12. 08:07, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: origo

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

A Tamási Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 7 évi eltiltásra ítélte a pincehelyi bombagyárosként elhíresült vádlottat, aki esernyőkből éles lőfegyvereket készített.

A vádlott otthonában 2 darab esernyőnek álcázott, 22-es kaliberjelű, gyártási szám nélküli, házi készítésű tűzfegyvert készített, és egy másik 22-es kaliberjelű puskát házilag átalakított, melyeket olyan működőképes állapotba hozott, hogy lövés leadására és emberélet kioltására is alkalmasak voltak. A vádlott a fegyvereket a házában tárolta, azokat a ház pincéjében többször ki is próbálta. A terhelt a házban tárolt még további 30 darab olyan működőképes lőszert is, melyek lőfegyverekben használva ugyancsak alkalmasak az élet kioltására, azonban sem a lőfegyverek, sem a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett.

A házkutatás során ezeken túl a vádlott a szobájából olyan pirotechnikai eszközök, robbanóanyagok, gyújtózsinórok, lőpor és egyéb olyan kereskedelmi forgalomban nem kapható anyagok kerültek elő, amelyek tartása szintén engedélyhez kötött. A lefoglalt anyagok alkalmasak robbanóanyag előállítására.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, fiatal felnőtt korát, megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a halmazati elkövetést és az előállított fegyverek életveszélyességét. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás lezárultáig fenntartotta, mely végzés jogerős.

Címkék: pincehely, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 10. 09:34, hétfő | Helyi

A Tamási 2009 FC megye I-es csapata ünnepelheti az őszi bajnoki címet

A tamásiak 39 ponttal listavezető pozícióban karácsonyozhatnak.

2018. December 10. 09:32, hétfő | Helyi

Karácsonyi vásárok ellenőrzése Tolna megyében

Kiemelten ellenőrzik a karácsonyi vásárokon, rendezvényeken árusítókat a héten, Tamásiban is.

2018. December 07. 09:24, péntek | Helyi

December 9-én lép életbe az új vasúti és buszmenetrend

Buszmenetrenddel kapcsolatos változás, hogy munkanapokon új járat közlekedik 20:20-as indulással Hőgyészről Tamásin át Iregszemcsére, amely Hőgyészen csatlakozik a Szekszárdról 19:30-kor induló járathoz.

2018. December 07. 08:30, péntek | Helyi

Halálos baleset történt Iregszemcse közelében

A járműben utazók közül egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.