Városlista
2018. június 21, csütörtök - Alajos

Hírek

2018. Március 12. 08:07, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: origo

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

A Tamási Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 7 évi eltiltásra ítélte a pincehelyi bombagyárosként elhíresült vádlottat, aki esernyőkből éles lőfegyvereket készített.

A vádlott otthonában 2 darab esernyőnek álcázott, 22-es kaliberjelű, gyártási szám nélküli, házi készítésű tűzfegyvert készített, és egy másik 22-es kaliberjelű puskát házilag átalakított, melyeket olyan működőképes állapotba hozott, hogy lövés leadására és emberélet kioltására is alkalmasak voltak. A vádlott a fegyvereket a házában tárolta, azokat a ház pincéjében többször ki is próbálta. A terhelt a házban tárolt még további 30 darab olyan működőképes lőszert is, melyek lőfegyverekben használva ugyancsak alkalmasak az élet kioltására, azonban sem a lőfegyverek, sem a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett.

A házkutatás során ezeken túl a vádlott a szobájából olyan pirotechnikai eszközök, robbanóanyagok, gyújtózsinórok, lőpor és egyéb olyan kereskedelmi forgalomban nem kapható anyagok kerültek elő, amelyek tartása szintén engedélyhez kötött. A lefoglalt anyagok alkalmasak robbanóanyag előállítására.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, fiatal felnőtt korát, megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a halmazati elkövetést és az előállított fegyverek életveszélyességét. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás lezárultáig fenntartotta, mely végzés jogerős.

Címkék: pincehely, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 20. 07:47, szerda | Helyi

Felborult egy autó Iregszemcsén

Az egyik utas súlyos sérüléseket szenvedett a tegnap késő este történt balesetben

2018. Június 19. 09:09, kedd | Helyi

Ismét kiválóan szerepelt Gulyás Félix

Egy arany-, két ezüst- és két bronzérem a tamási fiú eredménye az V. Heves Kupa Országos Shotokan Bajnokságon.

2018. Június 19. 07:00, kedd | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2018. Június 18. 08:58, hétfő | Helyi

Mesterségbeli tehetségígéretek mutatkoztak be a Vályiban

Lezárult a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumában a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult, „Mesterségbeli tehetségígéretek a Vályiban” című program.