Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 16. 07:39, péntek | Helyi
Forrás: fotó: kulfoldikiut.hu

Hegesztő szakképesítés két év alatt

Hegesztő szakképesítés két év alatt

Hegesztő szakképesítés megszerzésének lehetősége esti rendszerű felnőttoktatás keretében a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumában!

Képzési idő 2 év, belépési feltétel befejezett 10. osztály, és egészségügyi alkalmasság.
Az első és második szakma megszerzése a felnőttoktatás keretében - életkortól függetlenül - államilag finanszírozott.
Érdeklődni lehet személyesen az iskolában (Deák F. u. 6-8.), telefonon (74/471-127) vagy e-mailben (valyi@valyip.hu).

Kiknek kínáljuk a képzéseinket?

– Azoknak a tanulóknak, akik nem kívánnak felsőoktatási intézményben továbbtanulni.
– Azoknak a tanulóknak, akik nem nyertek felvételt felsőoktatási intézménybe.
– Azoknak a tanulóknak, akik határterületeken szeretnének elhelyezkedni, és ehhez mindkét szakterület megismerésére/elsajátítására szükségük van.
– Azoknak a tanulóknak, akik 13-14 évesen nem tudatos pályaválasztási döntést hoztak, hogy nagyobb ön- és pályaismerettel érdeklődésüknek és képességeiknek valóban megfelelő szakmát sajátíthassanak el.
– Azoknak a pályakezdőknek, akik első szakmájukkal nem tudtak elhelyezkedni a munkaerő-piacon.
– Azoknak a munkavállalóknak, akik jelenleg munka nélkül vannak, de szeretnének minél előbb elhelyezkedni a munkaerő-piacon, akár szakmaváltással is.
– Azoknak a munkavállalóknak, akik hosszabb inaktív időszak után térnek vissza a munkaerő-piacra, és korábbi szakmájukat szeretnék kiszélesíteni.
– Azoknak a munkavállalóknak, akik lakóhelyet változtattak, és meglévő szakmájukra a helyi munkaerő-piacban nem mutatkozik kereslet, így szeretnének a helyi gazdaság igényeihez jobban illeszkedő szakmát elsajátítani.
– Azoknak a munkavállalóknak, akik vállalkozásba kezdtek, és szeretnék vállalatuk profilját, szolgáltatási kínálatát bővíteni.
– Azoknak a munkavállalóknak, akik elhelyezkedtek a munkaerő-piacon, de tovább szeretnék bővíteni szaktudásukat, szeretnék növelni piaci versenyképességüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!