Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Január 08. 18:52, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Hófúvásokra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hófúvásokra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Nógrád megyére továbbra is az extrém hideg, Győr-Moson-Sopron megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki narancs, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Emellett több megyében elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap kora este eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: éjszaka a minimum-hőmérsékletek az előző éjszakainál már jellemzően magasabban alakulnak. A középső országrészben a legalacsonyabb hőmérsékletek helyenként mínusz 15 fok alatt, az Északi-középhegység nyugati völgyeiben, elsősorban Nógrád megyében mínusz 20 fok alatt valószínűek. Emiatt Nógrád megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra és hétfőre.

Éjfélig keleten, majd hétfőn jellemzően már a Dunától keletre időszakosan helyenként hószállingózás, gyenge havazás alakulhat ki. Hétfő délutánig a Dunától keletre fekvő területeken kisebb körzetekben akár 1-3 centiméter körüli hóréteg is kialakulhat. Előreláthatólag hétfő délutántól északkelet felől előbb északon, majd később a Dunántúlon nagyobb területen van esélye havazás kialakulásának.

Keleten, kiemelten Borsod keleti felén és Szabolcsban, illetve elsősorban vasárnap az éjféli óráktól Jász-Nagykun megye keleti felében az erős vagy viharos szél a hóval borított tájakon kisebb körzetekben hordhatja a havat a hétfő délelőtti, déli órákig. A Dunántúlon megerősödő szél a Dunántúl nyugati megyéiben jellemzően alacsony, de északnyugaton kis területen (elsősorban Sopron térségében) már magasabb hótorlaszokat építhet a hétfő déli, délutáni órákig.

A hófúvás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra és hétfőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: