Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 15. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: fotó: holdfény-klub.hu

Holnaptól életbe lép a nyári menetrendi időszak

Holnaptól életbe lép a nyári menetrendi időszak

A buszközlekedésben több járat is megszüntetésre kerül, ez főleg a tabi Flextronics és a tamási Philips gyárak műszakrendjéhez igazodókat érinti.

Szombattól változik a vasúti és buszmenetrend egyaránt, ugyanis június 16-án életbe lép a nyári menetrendi időszak.
A buszközlekedésben több járat is megszüntetésre kerül, ez főleg a tabi Flextronics és a tamási Philips gyárak műszakrendjéhez igazodókat érinti. Néhány kora reggeli és késő esti járat esetén pedig útvonal rövidülésre és járatösszevonásra került sor. A nyári időszak ideje alatt újra közlekedik közvetlen buszjárat Baja felől Siófokon át Hévízre, mely érinti Tamásit.
A Budapest-Pécs vasútvonal Kelenföld-Érd felső szakaszán tovább folytatódik a
vágányátépítés, az Intercity-k helyett Kelenföld-Százhalombatta között továbbra is vonatpótló buszok járnak. Az egyetlen vasárnap délutáni közvetlen InterCity járat, a Kapos-Misina IC pedig két órával később közlekedik. A Balaton-parti vasútvonalakon sűrített menetrend lép életbe az üdülőforgalom kedvezőbb kiszolgálása érdekében. A déli parton óránként közlekedik expresszvonat, Tópart illetve Balaton Expressz néven, minden másik órában járnak a Déli Parti sebesvonatok, melyekkel a kerékpárokat is magunkkal vihetjük, valamint közvetlen vonatok indulnak Záhonyból, Szolnokról, Miskolcról, Szegedről és Szombathelyről is. Éjszakánként hétvégén a bagolyvonatokkal is utazhatunk a Balaton partján. A felújított déli parti vasút kedvező eljutási időket biztosít, a fővárosból Siófok már 1 óra 20 perc alatt elérhető! Az északi parton az idei évben is a jól bevált zónázó rendszer lesz életben, vagyis kétóránként közlekednek a Katica, a Kék Hullám és a Tekergő nevű vonatok.
Részletesebb menetrendi információkért érdeklődjön Nieder Szabolcsnál, vagy keresse fel a MÁV-Start honlapját, vagy a menetrendek.hu oldalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!