Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 13. 10:12, kedd | Helyi

Ismét közösen alkottak a művészek

Ismét közösen alkottak a művészek

Egyéni és csoportos alkotásra hívták a helyi és megyei képzőművészeket, amatőr alkotókat a művelődési központ munkatársai a Magyar Festészet Napja alkalmából.

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként – Bráda Tibor, Zsolnai Gábor, Bayer Ilona, Szentgyörgyi József, Fabók Gyula elképzelése alapján – 2002-ben jött létre. A Tamási Művelődési Központ öt évvel ezelőtt kapcsolódott az országos programsorozathoz, és a helyi program üde színfoltja lett az országos eseményeknek. A legtöbb település kiállítással várja ilyenkor a látogatókat, így volt ez Tamásiban is idén, azzal az óriási különbséggel, plusszal, hogy a kiállított képek nem hetekkel, hónapokkal a megnyitó előtt készültek, hanem aznap: az 5-6 órás alkotómunka, együttalkotás eredményeit, egyéni alkotók és alkotócsoportok térben és időben közösen készített képeit még aznap, október 27-én kiállították a Tamási Galériában. A megye több pontjáról is érkeztek résztvevők, akik színesítették - a szó szoros és átvitt értelmében is - a programot, azok mellett a helyi művésztanárok és növendékek mellett, akik több éve partnerek már a közös alkotásban. Az alkotók: Biszák László, Micskei Erzsébet, Németh Kata, Sütő Károly, Szijjártó Istvánné, Takács Nagy Judit – ők a Bárka Művészeti Szalon tagjai, Hosszú György, akit személyes szálak fűznek a környékhez; Márkus Regina, Kocsis-Szabó Eszter, Rill Mária és Pintér Anita művésztanárok, akik növendékeiket is bevonták a tervezés, alkotás folyamatába: Szentgyörgyi Adél, Tóth Réka, Gőbölös Diána, Vadász Boglárka Hajna, Szabó Klaudia és Nyírő Anett. A alkotói nap után kiállított képek alapján látszik, hogy az alkotók a saját szemszögükből közelítették meg az idei témát – amely a fotópályázathoz hasonlóan szintén Miklósvár volt - a képek jól tükrözik, hogy lehet bár a megfestett hely ugyanaz, a képi ábrázolás, a technika, a stílus teljesen más. Az országos rendezvénysorozat minden évben fejlődik, társművészeti eseményekkel is bővül, és a kiállítás azt példázza, hogy Tamási is igyekszünk lépést tartani ezzel a fejlődéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.