Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 20. 19:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kiírták a Muzsikáló Magyarország pályázatot

Kiírták a Muzsikáló Magyarország pályázatot

Muzsikáló Magyarország 2018 címmel írt ki pályázatot turisztikai szempontból frekventált helyszíneken működő vendéglátó helyiségek számára

a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza az éttermi cigányzene hagyományainak támogatására és népszerűsítésére.

A program kibővítésével idén 16 helyszín, nyolc vidéki és nyolc budapesti étterem kap majd lehetőséget arra, hogy cigányzenekart foglalkoztasson - mondta el Kelemen László, a Hagyományok Házának főigazgatója a pályázatot ismertető pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

A főigazgató hozzátette: a pályázat arra irányul, hogy a cigányzenét visszavezesse az éttermekbe.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott kiemelte, hogy a pályázat elsődleges célja a cigányzene mint innováció bevezetése újabb helyszínekre a hagyományos helyek támogatása mellett.

Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a műfaj több száz éven keresztül működött, most azonban vissza kell hozni a köztudatba, ezért nagy előrelépésnek nevezte az idei pályázat kibővítését.

A nyertes pályázók lehetőséget kapnak arra, hogy május 19. és augusztus 20. között, a hét hat napján, minimum három órában 4-5 fős cigányzenekart foglalkoztassanak. Pályázatot minimum 30 vendég fogadására alkalmas vendéglátó egységek tulajdonosai, működtetői nyújthatnak be.

A program szakmai vezetője Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezetője. A zenészek tiszteletdíját a Hagyományok Háza a muzsikusokkal egyedileg kötött megbízási szerződés alapján, az abban foglaltak szerint közvetlenül a muzsikusok részére fizeti meg, az éttermek nem részesülnek támogatásban.

A pályázati felhívás a Hagyományok Háza honlapján olvasható, a jelentkezéseket április 25-ig lehet benyújtani. A pályázatokat Radics Ferenc, Sántha Ferenc, Déki Lakatos Sándor és Kerényi Imre bírálja el.

A hagyományos éttermi cigányzene támogatása és népszerűsítése céljából Muzsikáló Budapest címmel tavaly hirdetett első alkalommal pályázatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda
és a Hagyományok Háza, akkor 12 budapesti étterem kapott lehetőséget cigányzenekarok foglalkoztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére