Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 17. 12:56, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Kislányt sodort el egy kerékpáros

Kislányt sodort el egy kerékpáros

Segítségnyújtás nélkül hajtott tovább egy tamási férfi.

A Tamási Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az elkövető a nyomozás adatai szerint október 15-én délután kerékpárral közlekedett Tamásiban, a Szabadság utcában a járdán, amikor elsodort egy kilencéves lányt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A kerékpáros a baleset után nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a kerékpár vezetőjét, egy 50 éves tamási férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyben a további eljárást a Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya folytatja le – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a kerékpárosok is járművezetőként vesznek részt a közlekedésben, így a közlekedési szabályokat nekik is maradéktalanul be kell tartaniuk, továbbá a kerékpároknak is meg kell felelniük bizonyos műszaki feltételeknek, amelyek megléte nélkül a közlekedésben való részvétel nem biztonságos.

Fontos tudni azt is, hogy bár a kerékpáros a vezetés megkezdése előtt fogyaszthat alkoholt, de a kerékpár vezetőjének is minden esetben a biztonságos vezetésre képes állapotban kell lennie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!