Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 08. 17:26, péntek | Helyi

Kozmikus környezetünkről hallhattak a résztvevők

Kozmikus környezetünkről hallhattak a résztvevők

Egy Tamásiban élő előadó volt a Könnyü László Könyvtár vendége, mégpedig dr. Kupi Gábor.

Múlt év végén a könyvtári Booktivity játék zsűrijében foglalt helyet Dobos Andreával és Hegedűs Gyulával együtt, akkor tudták meg Gáborról a könyvtár munkatársai, hogy Győrben a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Informatikai és Villamosmérnöki karán tanít. Végzettsége szerint fizikus és csillagász. E kettő olyan szakterület, amelynek témájában kitűnő ismeretterjesztő előadás tartható. Választásuk a titokzatos fekete lyukakra esett, amelyeknek létezése mind elméletileg, mind csillagászati megfigyelésekkel jól alátámasztott, viszont a laikusok nagyon keveset tudnak róla. Leginkább csak annyit, hogy a lyuk elnevezés alatt nem a szokásos értelemben vett lyukat kell érteni, inkább a világűr egy részét, ami mindent elnyel, és ahonnan semmi nem tud visszatérni. A Közérthetően a fekete lyukakról című előadás első részében, bevezetésként a kozmikus környezetünkről hallhattak a résztvevők. Ezt követte a sok talányt, kérdést felvető téma, amelyet érdeklődve hallgatott a lelkes közönség.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 17. 15:24, szerda | Helyi

Forgalomkorlátozás a 65-ös főúton

Személyi sérüléses baleset történt Tamási közelében.

2019. Április 17. 12:10, szerda | Helyi

Érmekkel tértek haza a karatékák

A tamási Gulyás Félix ismét kiválóan szerepelt a megmérettetésen.

2019. Április 15. 08:24, hétfő | Helyi

Mintegy 700 méter járda és útburkolat épül újjá idén Tamásiban

Ebben az évben is folytatódik a járdaépítés, amely költségeit a kommunális adóbevételből tervezi fedezni a város önkormányzata.

2019. Április 15. 08:23, hétfő | Helyi

Megújult a Borsitzky-síremlék

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára megújult Borsitzky János huszárhadnagy síremléke a temetőben.