Városlista
2018. október 17, szerda - Hedvig

Hírek

2018. Május 16. 13:38, szerda | Helyi

Különleges koncertnek ad otthont a művelődési központ

Különleges koncertnek ad otthont a művelődési központ

Nemes ügy, különleges élmény, közös hang - zenei táborban gyűlnek össze a NEMZETI SZÍNKOTTÁS ZENEKAR tagjai.

Nemes ügy, különleges élmény, közös hang – május 17-én rendkívüli, kivételes programnak ad helyet a Tamási Művelődési Központ, zenei táborban gyűlnek össze náluk a NEMZETI SZÍNKOTTÁS ZENEKAR tagjai. A művészeti együttes a zene iránt fogékony értelmi fogyatékos emberek és segítőik országos társulata, melyet az örömzenélés és együtt zenélés vágya hozott létre 15 évvel ezelőtt. S hogy miért színkottás? Mert ez esetben a többségi kottanyelvet le kell fordítani a színek világára, ahol egy-egy szín jelöli az adott hangot. Az ország számos pontjáról érkező mintegy 50 sérült zenész a tábor végén koncertet ad, méghozzá az elismert szaxofonművésszel, ST. MARTINnal együtt lépnek színpadra, akinek dalai és feldolgozásai összetéveszthetetlenek, egyénisége, érzelmi világa egyedi minden muzsikájában. A különleges zenei formációt a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület hívta életre, mely szervezet igyekszik felkarolni és meghonosítani olyan új kezdeményezéseket, melyek az értelmi fogyatékosok művészeti tevékenységének minél szélesebb körű megismertetését szolgálják. A Tamási Művelődési Központban megtartandó koncerten a Nemzeti Színkottás Zenekar tagjaiként lépnek színpadra a regölyi Margaréta Otthon lakói, akik kezdetektől részt vesznek a zenei munkában. Nem véletlen, hogy az egyesület a koncert bevételével a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény regölyi Margaréta Otthon lakóinak művészeti tevékenységét támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 12:56, szerda | Helyi

Kislányt sodort el egy kerékpáros

Segítségnyújtás nélkül hajtott tovább egy tamási férfi.

2018. Október 17. 10:37, szerda | Helyi

Várja a szavazatokat a Pántlika Néptánc Együttes

A Prima Gála közönségdíjasát ez alkalommal is a megye lakossága választhatja ki a három jelölt közül, akikre SMS-ben lehet szavazni október 25-ig.

2018. Október 15. 11:51, hétfő | Helyi

Eltűnt Steiner Gábor - a rendőrség a lakosság segítségét kéri!

Ha felismeri a képen látható fiút, hívja a Tamási Rendőrkapitányságot!

2018. Október 15. 08:58, hétfő | Helyi

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a héten

Mától vasárnapig tart a TISPOL-akció az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.