Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Május 16. 13:38, szerda | Helyi

Különleges koncertnek ad otthont a művelődési központ

Különleges koncertnek ad otthont a művelődési központ

Nemes ügy, különleges élmény, közös hang - zenei táborban gyűlnek össze a NEMZETI SZÍNKOTTÁS ZENEKAR tagjai.

Nemes ügy, különleges élmény, közös hang – május 17-én rendkívüli, kivételes programnak ad helyet a Tamási Művelődési Központ, zenei táborban gyűlnek össze náluk a NEMZETI SZÍNKOTTÁS ZENEKAR tagjai. A művészeti együttes a zene iránt fogékony értelmi fogyatékos emberek és segítőik országos társulata, melyet az örömzenélés és együtt zenélés vágya hozott létre 15 évvel ezelőtt. S hogy miért színkottás? Mert ez esetben a többségi kottanyelvet le kell fordítani a színek világára, ahol egy-egy szín jelöli az adott hangot. Az ország számos pontjáról érkező mintegy 50 sérült zenész a tábor végén koncertet ad, méghozzá az elismert szaxofonművésszel, ST. MARTINnal együtt lépnek színpadra, akinek dalai és feldolgozásai összetéveszthetetlenek, egyénisége, érzelmi világa egyedi minden muzsikájában. A különleges zenei formációt a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület hívta életre, mely szervezet igyekszik felkarolni és meghonosítani olyan új kezdeményezéseket, melyek az értelmi fogyatékosok művészeti tevékenységének minél szélesebb körű megismertetését szolgálják. A Tamási Művelődési Központban megtartandó koncerten a Nemzeti Színkottás Zenekar tagjaiként lépnek színpadra a regölyi Margaréta Otthon lakói, akik kezdetektől részt vesznek a zenei munkában. Nem véletlen, hogy az egyesület a koncert bevételével a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény regölyi Margaréta Otthon lakóinak művészeti tevékenységét támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 19. 10:04, vasárnap | Helyi

A Gipsy Kings Experience ad ma koncertet Tamásiban

Vérpezsdítő latin dallamokkal, tánccal várja ma Horváth János (Dagi) és bandája az érdeklődőket a Túrmezei térre.

2018. Augusztus 16. 11:01, csütörtök | Helyi

Egy mérkőzés, egy győzelem - hétvégén jön a folytatás

Az őszi bajnoki szezon következő mérkőzése hazai pályán lesz, augusztus 18-án 18 órai kezdettel a Majosi SE csapatát fogadja a Tamási 2009 FC.

2018. Augusztus 16. 11:00, csütörtök | Helyi

Lehet még szavazni és Év fürdőjére

A megyéből eddig a legeredményesebben a Tamási Termálfürdő szerepelt a szavazásban, hiszen 2016-ban második helyezést ért el Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában.

2018. Augusztus 14. 10:04, kedd | Helyi

Trófeabírálatban élen járnak a Gyulaj Zrt. szakemberei

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) immár több éve rendezi meg hagyományosan az erdésztechnikusok számára az Év erdésze versenyt.