Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 12. 13:05, szerda | Helyi

Lezajlott az év utolsó megyei közgyűlése

Lezajlott az év utolsó megyei közgyűlése

Egyperces csenddel és főhajtással vette kezdetét a Tolna Megyei Közgyűlés ülése pénteken, Hirt Ferenc országgyűlési képviselő halála miatt.

A megye másik nagy vesztesége, hogy nemrég Pirgi József közgyűlési tag is életét vesztette. A megüresedett széket Fülöp János, Fadd polgármestere foglalja el, aki ez alkalommal tette le képviselői esküjét. Az év utolsó fórumán a számvetések illetve a jövő év tervei kerültek terítékre – tájékoztatott a Tolna Megyei Önkormányzat. Dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta a beszámolók sorát. Megköszönte a megyében működő 25 önkéntes tűzoltó egyesület kiváló munkáját, akik idén 144 esethez vonultak ki segíteni. Kiemelte, hogy számos területen nagyon jó együttműködésben dolgoznak önkormányzatokkal és különféle szervezetekkel, melynek köszönhetően sokkal jobb a szakmai munka minősége. Kitért az uniós forrásból megvalósult fejlesztésekre is, melyből kiderült: új kocsik és felszerelések kerültek a tűzoltó-parancsnokságokra. Főépítészi, német nemzetiségi önkormányzati, valamint értéktár bizottsági beszámolókra is sor került. Utóbbi kapcsán Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke fogalmazta meg véleményét. Az elnök fontosnak nevezte az értékőr munkát, melyre a még nem kapcsolódó településeket buzdította. A testület elfogadta a beszámolókat, ahogy a 2019-es évre szóló munkatervet és belső ellenőrzési tervet. A megyei önkormányzat jövő évi külügyi tervét Ribányi József alelnök prezentálta. Az előterjesztésben szerepelt az is, milyen delegációkat fogadott a megye 2018-ban. Tolna új testvérmegyéje, Hargita küldöttségének látogatásáról is szó esett, hiszen az elkövetkező esztendőben számos közös program van kilátásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.