Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 12. 15:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

Március végéig érvényesíteni kell a diákigazolványokat

Március 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica hatálya, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy március végéig gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről.

A vasúttársaság hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy az utazási diákkedvezmény csak érvényes diákigazolvánnyal vehető igénybe, az előző félévben kiadott matricák pedig március 31-éig használhatók fel. A köznevelési és felsőoktatási intézmények a tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így október 31-éig lesznek érvényesek.

A társaság felhívta a figyelmet, hogy a menetdíjon vagy a pótjegy árán felül nyolcezer forint pótdíjat is kell fizetnie annak, aki jogosulatlanul veszi igénybe a kedvezményt.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők a MÁV-Start vonataira ötvenszázalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. Az új csomagkedvezményekkel ez az ár további öt százalékkal csökken, ha a menetjegyet automatánál váltják meg, tízzel pedig, ha online veszik és otthon nyomtatják vagy mobileszközön mutatják be. A MÁV egyes alacsonyabb kihasználtságú, legalább száz kilométer távolságra, csúcsidőn kívül közlekedő járataira szóló e-vonatjegyek pedig húsz százalékkal olcsóbbak - ismertették.

A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi, félhavi, illetve harmincnapos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között - emlékeztettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.