Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 14. 10:02, kedd | Helyi

Másfél évszázadot ölelnek fel a kiállított tányérok

Másfél évszázadot ölelnek fel a kiállított tányérok

A művelődési központ munkatársai azzal a kéréssel fordultak a város lakosságához, hogy akik féltett kincseiket, régen őrzött tányérjaikat rájuk bízzák, abból szívesen rendeznének egy kiállítást.

- Nagy örömünkre sokan hoztak különböző tányérokat, melyek közel egy-másfél évszázadot ölelnek fel egyrészt a készítésük időpontját, másrészt a használatuk időpontját tekintve – mondta a művelődési központ igazgatója, Czink Judit. - Sokkal több olyan tányért kaptunk, ami étkezési célt szolgál, és kevesebb olyat, ami falra akasztható dísztányér. Ennek bizonyára az az oka, hogy nyilván étkezésre minden nap használtak elődeink is tányérokat, míg a falra akaszthatók esetében mindig megvolt az az időszak, amikor jobban divat volt akár a paraszti, akár a városi kultúrában. Kaptunk határon túli országokból is kiállítani való kincseket, Erdélyből, Szicíliából és Törökországból is, ezek a tányérkülönlegességek külön falon kaptak helyet. A tárlat megtekinthető a művelődési központ folyosógalériáján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.