Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 18. 08:27, kedd | Helyi

Megnyílt a Tamási objektíven keresztül idei kiállítása

Megnyílt a Tamási objektíven keresztül idei kiállítása

A Vályi Péter Szakképző Iskola ballagásán készített fotó érdemelte ki az első helyet

A megnyitó Cseke István zenetanár zongorajátékával vette kezdetét, majd Hegedüs Gyula mozgóképes szakember, zsűritag értékelésére került sor, amelynek során tájékoztatást hallottak a jelenlévők a zsűrizés folyamatáról, az értékelés szempontjairól. A szakmai zsűri tagjai Hegedüs Gyulán kívül Ribányi Judit nyomdamérnök és Wolf Dávid fényképész voltak, értékelésük alapján a harmadik helyezett Kajtár József: Akadály felett című képe lett, amely a Tamási Lovas Napokon megrendezett Tamási Nagydíjon készült. Második helyen végzett Antli István Hajsza című képe, melyet készítője az idei Gímtrófea szemlén kattintott. Az első helyezett Simon Zoltán lett, a Vályi Péter Szakképző Iskola ballagásán készített Szenvedély című képével.

- A győztes kép alapvetően egy teljesen egyszerű fotó, de a lehető legideálisabb körülmények között készült - fogalmazott Hegedüs Gyula. - Nagyon szép volt az időjárás, sütött a Nap, ennek megfelelően kiváló a képen a főfény-derítés viszony, ez a hátterében is látható a közönségen. Elől-hátul ízlésesen életlen a fotó, középen éles, és a legjobb pillanatban történt az expozíció. Ennek a képnek az az érdekessége, hogy nem sokat beszéltünk róla a zsűrizés folyamán, mindhármunknak első pillantásra egyértelmű volt, hogy dobogós lesz, sőt, még a helyezés sem gerjesztett vitát közöttünk. Gratulálunk még egyszer Simon Zoltánnak!

Simon Zoltán: Szenvedély (I. hely)

Antli István: Hajsza (II. hely)

Kajtár József: Akadály felett (III. hely)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!