Városlista
2018. március 24, szombat - Gábor, Karina

Hírek

2018. Február 16. 09:32, péntek | Helyi

Mesebeli tudásukról adtak számot

Mesebeli tudásukról adtak számot

Második osztályosok vették birtokukba a tamási gyermekkönyvtárat, ahol vidám, játékos vetélkedőn vehettek részt.

Jacob Grimm, német nyelvész, irodalomtudós, jogász, akit a német filológia és ókortudomány megalapozójaként tartanak számon, 1785. januárjában született. Élete és munkássága szorosan összekapcsolódik egy évvel fiatalabb Wilhelm öccséével, ezért gyakran Grimm testvérek néven utalnak rájuk. A gyerekek egy vidám, játékos vetélkedőn adtak számot mesebeli tudásukról a Grimm testvérekre emlékezve, de az ügyességre, gyorsaságra is szükség volt, hiszen mint Csizmás Kandúr "árkot" ugrottak, Hamupipőke bőrébe bújva lencsét és borsót válogattak, és mint éhes Jancsik és Juliskák lelkesen kóstolták meg a boszorkány "mézeskalácsházát". A foglalkozás papírszínházi előadással, Holle anyó meséjével zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 22. 09:27, csütörtök | Helyi

Beszélgetőkört tartanak ma az Aranyerdő Óvodában

Óvodás lesz a gyermekem – ezzel a címmel tartanak rendezvényt, egyfajta beszélgetőkört március 22-én 17 órai kezdettel a Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde aulájában.

2018. Március 22. 09:22, csütörtök | Helyi

Pontszerző helyek a hétvégi bajnokságon

A hétvégén rendezték meg Veszprémben az Ifjúsági Országos Judo bajnokságot, a Tamási Fehérszarvasokat 3 versenyző képviselte.

2018. Március 20. 10:26, kedd | Helyi

Árhullám: kritikus a helyzet a Kaposon és a Balatonnál

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén Tolna megyében a Sió mentén van II. fokú árvízvédelmi készültség elrendelve, tekintettel a folyamatban levő balatoni vízeresztésre.

2018. Március 19. 08:59, hétfő | Helyi

Élettel szeretnék megtölteni a városközponthoz tartozó részt

A Pécsi Tudományegyetem építészmérnök hallgatóinak csapata látogatott a városba, hogy ötleteikkel segítsék Tamási egy részének megújulását.