Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 19. 16:04, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Premier előtt vetítik a felújított Vízipók-csodapókot a hétvégén

Premier előtt vetítik a felújított Vízipók-csodapókot a hétvégén

A hétvégén országosan több moziban is premier előtt vetítik a március 22-ei víz világnapja alkalmából a környezettudatosságra nevelő Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilm digitálisan felújított változatát.

Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva április 18-tól látható a mozikban, a Mozinet forgalmazásában. A film a természet szeretetére és a környezet védelmére is tanít.

A víz világnapja alkalmából a premier előtti vetítéseket a WWF Magyarországgal és nemzeti parkokkal együttműködve rendezik meg. Azok a gyerekek, akik életükben először mennek moziba, "első mozim" csomagot kapnak ajándékba, amely többek között matricát és a WWF Magyarország vizes témájú, interaktív foglalkoztató füzetét tartalmazza - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Mint írják, azok között, akik március 23-án, szombaton 10-kor a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban nézik meg a filmet egy pár Tisza cipőt sorsolnak ki, azok között pedig, akik ezen a hétvégén nézik meg a filmet és a https://www.facebook.com/vizipokmozi oldalra feltöltik a jegyüket egy másik pár sportcipő lel majd gazdára.

A WWF hazai alapítványa több mint 25 éve dolgozik a hazai erdők védelméért, vizes élőhelyeink megőrzéséért, az éghajlatváltozás mérsékléséért és az őshonos fajok megóvásáért. Mára folyóink és természetes árterületeink több mint 90 százaléka eltűnt, nagyon fontos tehát a megmaradt területek megőrzése és helyreállítása - áll a közleményben.

Mint írják, vizeink mindannyiunk létének alapját képezik - fontos, hogy az értékeivel tisztában legyünk, és személyes élményeken keresztül kötődjünk hozzájuk. Ezért is ajánlják kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Vízipók-csodapókot.

A film több mint fél éven át tartó digitális felújítása során kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat és a színeket is felfrissítették. A közleményben idézik Mikulás Ferencet, a Kecskemétfilm igazgatóját, a film producerét is, aki szerint a felújítás után szebb lett a film, mint eredeti formájában.

Címkék: animáció, mese, mozi, vízipók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.