Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 23. 19:19, hétfő | Helyi

Pro Urbe Tamási díjat vehetett át Kólya József

Pro Urbe Tamási díjat vehetett át Kólya József

A Tam-Bau Kft. tevékenységi körében végzett termelő és szolgáltató tevékenysége, valamint önzetlensége, sport iránti elkötelezettsége, támogatása tette érdemessé a Pro Urbe Tamási kitüntető címre.

Kólya József mélyépítő-környezetmérnök, a Tam-Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft. alapítója, a szakterület elismert cégvezetője. A Kft. Tolna megye egyik legnagyobb építője, a térség gazdasági életének meghatározó szereplője. E befolyását termelési potenciáljával, foglalkoztatási képességével érte el. Működésének kezdete 1993-ra datálható, kezdetben egyéni vállalkozóként folytatta tevékenységét, ezt a formát egyéni cég, később korlátolt felelősségű társasági forma követte, előbb Kólya Építési Kft, ezt követően a mainak megfelelő Tam-Bau Kft. elnevezéssel.
Kólya József gazdasági tevékenysége mellett mindig fontosnak tartotta az iskolák, civil szervezetek, a közügyek és a sport támogatását. Rendszeres támogatója a helyi civil szervezeteknek, valamint a város nevelési intézményeinek. Segítségével valósult meg a Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde területén található nagyértékű játszóeszközök elhelyezése, a Kapos-Koppány Térsége Fejlődéséért Alapítvány keretében a helyi gimnázium legeredményesebb tanulóinak számítógépeket adományozott, a tehetséges tanulókat rendszeresen támogatja.
A város legnagyobb sportmecénásaként, mára az ő támogatásától függ a kézilabda szakosztály működése, 2005 óta névadó szponzora az egyesületnek. A Tamási Termálfürdő területén kialakított kézilabdapálya kivitelezése az ő segítsége nélkül nem jöhetett volna létre, de a többi sportág képviselői is mindig számíthatnak támogatására. 2016 óta a Tamási Tam-Bau Atlétika Club névadó szponzora, aki az atlétikapálya kivitelezésében szintén támogató segítséget nyújtott. A fent nevezett sportágakon kívül a futballsport helyi működésében is szerepet vállal, kiemelendő még, hogy a városban megrendezésre kerülő nemzetközi, illetve országos bajnokságokat szintén több sportágban támogatatja.
A Tam-Bau Kft. tevékenységi körében végzett, 24 éves múltra visszatekintő, azóta is folyamatosan előremutató, termelő és szolgáltató tevékenysége, hosszú éveken át végzett kiemelkedő, sokoldalú és maradandó munkája, valamint önzetlensége, sport iránti elkötelezettsége, támogatása tette érdemessé a „Pro Urbe" Tamási kitüntető címre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.