Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 14. 09:13, péntek | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Reflektorfénybe állítják a kiváló minőségű élelmiszereket gyártó cégeket

Reflektorfénybe állítják a kiváló minőségű élelmiszereket gyártó cégeket

Gyermelyről indult, tegnap Dunaföldvárra és Tamásiba ért a 13. Coop Rally mezőnye.

A minőségi hazai élelmiszergyártást középpontba állító hagyományos szakmai program célja a magas színvonalú termékek megismertetése. Az idei rendezvény mindkét napján zajlott sajtóeseményeken a verseny egyes megállóinak otthont adó cégek vezetői cseréltek eszmét a kormányzat képviselőivel, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért és mezőgazdaságért felelős vezetőivel.

Dunaföldváron, a Vajda Papír Kft. telephelyén Horváth Zsolt polgármester köszöntötte a több mint száz autóból álló mezőnyt. Megjegyezte, örülnek, hogy cég megtalálta a várost. A település éltető ereje, hogy a vállalkozások, üzemek otthonra találjanak náluk. A cégek iparűzésiadó-befizetései a város működését segítik, amely ebből a közfeladatait látja el.

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója közölte, a tizenharmadik rally legkülönlegesebb állomása a dunaföldvári, hiszen a Coop-csoport alapvetően élelmiszert forgalmaz, de papíráru is található a kínálatukban. Kiemelte, az esemény célja, hogy a jó minőségű hazai termékeket megismertessék a lakossággal. A kereskedelmi lánc felelősen működő vállalatként elfogadott üzletpolitikája alapján több mint 80 százalékban Magyarországon előállított termékeket forgalmaz boltjainak polcain. Régi a kapcsolat a két cég között, amely 13 saját márkás terméket is gyárt az üzletlánc részére. A Coop ezen termékeinek minőségét az idén Érték és Minőség Nagydíjjal ismertek el. Mivel minden díj összefogás eredménye, így a kereskedelmi lánc „megosztotta” azt gyártó partnerével.

Családi vállalkozásból nőtték ki magukat nagyvállalattá – ezt már Vajda Attila, a Vajda Papír Kft. ügyvezető igazgatója tette hozzá. Tizenkilenc éve kezdték tevékenységüket, egy bérelt garázsban indították be a vállalkozást. A magyar tulajdonú, gyártói és kereskedelmi márkás higiéniai háztartási papírtermékeket előállító és forgalmazó nagyvállalat csaknem húsz év alatt vált nemzetközi vállalatcsoporttá. A dunaföldvári, a budapesti és a norvégiai üzemeikben összesen több mint ötszáz főt foglalkoztatnak, ebből Dunaföldváron több mint százat. A vállalat fejlesztési terveit a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásai közé sorolta, és a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében 4,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Ennek köszönhetően és egy összesen 14 milliárdos beruházás eredményeképpen a Duna-parti városban ősszel üzembe állítják Magyarország legnagyobb higiéniai-alappapírgyártó üzemét. Tavalyi árbevételük 36 milliárd forint volt, ebből 24 milliárd realizálódott itthon. Idén két számjegyű növekedést terveznek – közölte Vajda Attila.

Dr. Horváth Kálmán, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja szerint mivel 13. alkalommal rendezik meg a rallyt, nem lehet szó nélkül elmenni az esemény mellett. Hatóságként 2010-től a feladataik közé tartozik, hogy a vállalkozásokat ügyfélbarát módon segítsék, így szemlélői lehettek a világszínvonalú beruházás létrejöttének, ami mindössze 15 hónap alatt valósult meg.

A tamási helyszínen tartott sajtótájékoztatón Porga Ferenc polgármester hangsúlyozta, a Coop üzletlánc és a város filozófiája mutat hasonlóságot, például a hazai termékek ügyében. A város piacterén négy évvel ezelőtt nyílt meg a helyi termék bolt. A kistérség fontos foglalkoztatója a Kop-Ka Zrt., ma is komoly vegyesbolt-hálózattal rendelkezik. A Coop-nap – melyet szombaton rendeznek – a város egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát.

Viola Szabolcs, a Kop-Ka Zrt. vezérigazgatója aláhúzta, legfontosabbak a vásárlóik, meg akarnak felelni az igényeiknek. Arra törekednek, hogy a vevőikkel, partnereinkkel jó kapcsolatot ápoljanak, és csak jó minőségű termékeket jelenítsenek meg üzleteik polcain. A társadalmi szerepvállalás részeként – a filozófiájuk szerint – kiemelt szerep jut az egészséges életmódra való nevelésre különböző sportegyesületek, csapatok és rendezvényeik támogatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.