Városlista
2019. január 22, kedd - Vince

Hírek

2019. Január 09. 08:15, szerda | Helyi
Forrás: fotó: teol.hu

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát.

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás január 9-én délután fél 5-kor a Tamási Galériában. Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Szülei színház és könyvszerető emberek voltak, sok időt töltöttek olvasással, zenével, mely meghatározó útmutató volt a későbbi élete során is. A művészetek iránt korán érdeklődni kezdett, szinte minden területét szerette, irodalmat, zenét, táncot és persze a festészetet. Évek óta fokozódott benne a vágy, hogy festhessen. Autodidakta módon kezdte el képezni magát, festő kurzusokon, alkotó táborokban vett részt, igyekezett minden lehetőséget megragadni a fejlődésre. Kezdetben akril festéssel próbálkozott, de hamar áttért az olajra, a simulékony, selymes anyag megfelelőbb volt számára. A színek világa, az alkotás élménye kitölti életét, a mai napig szeret elvonulni, csendben alkotni. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát. Ahogy fogalmazott: örül, ha élményeit, érzéseit képei segítségével megoszthatja, s ha mindezek hasonló élményeket váltanak ki másokból is. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak is. A mai kiállítást Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon vezetője nyitja meg. A tárlat február 3-áig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 09:52, kedd | Helyi

Helyszíni ellenőrzések zajlanak a héten Tolna megyében

Ezúttal a kiskereskedőket ellenőrzik, Tamásiban január 24-én, csütörtökön várhatóak az ellenőrök.

2019. Január 22. 09:23, kedd | Helyi

Balesetet okozott, majd továbbhajtott

Vádemelést javasol a rendőrség a tamási férfi ellen.

2019. Január 21. 08:53, hétfő | Helyi

Hazatértek Tamási 1984-85-ös városrendezési tervdokumentációi

A nagykovácsi Daróczi János ajánlotta fel városunknak azt az 1984-85-ben készült tekintélyes méretű tervdokumentációt, mely Tamási általános rendezési tervét tartalmazza.

2019. Január 18. 08:53, péntek | Helyi

A magyar kultúra napja alkalmából tartanak rendezvényeket

Ma Simontornyán, hétfőn Tamásiban, kedden Pincehelyen emlékeznek meg az évfordulóra.