Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2019. Január 09. 08:15, szerda | Helyi
Forrás: fotó: teol.hu

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát.

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás január 9-én délután fél 5-kor a Tamási Galériában. Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Szülei színház és könyvszerető emberek voltak, sok időt töltöttek olvasással, zenével, mely meghatározó útmutató volt a későbbi élete során is. A művészetek iránt korán érdeklődni kezdett, szinte minden területét szerette, irodalmat, zenét, táncot és persze a festészetet. Évek óta fokozódott benne a vágy, hogy festhessen. Autodidakta módon kezdte el képezni magát, festő kurzusokon, alkotó táborokban vett részt, igyekezett minden lehetőséget megragadni a fejlődésre. Kezdetben akril festéssel próbálkozott, de hamar áttért az olajra, a simulékony, selymes anyag megfelelőbb volt számára. A színek világa, az alkotás élménye kitölti életét, a mai napig szeret elvonulni, csendben alkotni. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát. Ahogy fogalmazott: örül, ha élményeit, érzéseit képei segítségével megoszthatja, s ha mindezek hasonló élményeket váltanak ki másokból is. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak is. A mai kiállítást Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon vezetője nyitja meg. A tárlat február 3-áig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 18. 08:41, hétfő | Helyi

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

Koszorúzással, fáklyás felvonulással, ünnepi műsorral emlékeztek Tamásiban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára.

2019. Március 14. 10:08, csütörtök | Helyi

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Göttlingerné Pintér Judit

A Tamási Járási Hivatal vezetőjének a díjat dr. Gulyás Gergely miniszter adta át Budapesten, a Várkert Bazárban.

2019. Március 13. 09:02, szerda | Helyi

Felújítják a Szentháromság szobrot Tamásiban

A város önkormányzata a Gyulaj Zrt. okleveles erdőmérnökeit kérte fel a szobor körül található fák szakmai vizsgálatára.

2019. Március 13. 09:01, szerda | Helyi

Tamási énekegyüttes is bejutott a Cinegemadár döntőjébe

A Kaláris Énekegyüttes a megyei népzenei versenyen arany minősítést, a KÓTA térségi népzenei versenyén dicséretes fokozatot ért el.