Városlista
2019. március 19, kedd - József

Hírek

2019. Március 13. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Tamási énekegyüttes is bejutott a Cinegemadár döntőjébe

Tamási énekegyüttes is bejutott a Cinegemadár döntőjébe

A Kaláris Énekegyüttes a megyei népzenei versenyen arany minősítést, a KÓTA térségi népzenei versenyén dicséretes fokozatot ért el.

Megtartották a Bogár István emlékére rendezett „Cinegemadár” Tolna Megyei Népzenei Verseny első elődöntőjét Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban, valamint Tamásiban, a városi művelődési központban is. Zsikó Zoltán zsűritag emlékeztetett rá, hogy a verseny, majd később a mozgalom a kilencvenes évek első felében indult és sok-sok évi kihagyás után tavaly hívta ismét életre az intézmény. A versenyfelhívásra megyénk huszonhat településéről harminc egyéni énekes és huszonhét csoport jelentkezett, ami összesen 317 résztvevőt jelent a gyerekektől az idősebb korosztályig. Zsikó Zoltán mellett Birinyi József népzenész, a KÓTA társelnöke, Szabadi Mihály koreográfus, néprajzkutató, Matókné Kapási Julianna, a Bartina Néptánc Egyesület művészeti vezetője és Zsikó Zsuzsanna népdalénekes alkotja a zsűrit. Az elnök Vakler Anna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Népi Ének Tanszak szakirány vezetője. A szekszárdi elődöntőben negyvenkét nevező állt zsűri elé, szombaton Tamásiban pedig a mezőny másik felét hallgathatták meg. A Cinegemadár két elődöntőjében legjobban szerepelt versenyzőket a zsűri továbbjuttatta a verseny döntőjébe, melyet 2019. április 6-án rendeznek Szekszárdon. A döntőben legsikeresebb 18 év alatti énekes szólisták és énekegyüttesek a „Tiszán innen, Dunán túl” Népdaléneklési Versenyen képviselhetik Tolna megyét, a legjobban szereplő felnőtt énekesek, éneklő csoportok és hangszeresek pedig a Szekszárdi Szüreti Napokon, a „Cinegemadár” Népzenei Gálán mutathatják be műsorukat. Tamási továbbjutója is van az elődöntőnek, A KALÁRIS ÉNEKEGYÜTTES a megyei népzenei versenyen "arany minősítést", a KÓTA térségi népzenei versenyén "dicséretes" fokozatot ért el. Ezzel az eredménnyel bejutottak a "Cinegemadár" döntőjébe, valamint jogosultságot szereztek a KÓTA országos szintű megmérettetésére. Az énekesek: Csiszár Csenge(7.d), Soós Patrícia (8.a), Vati Gabriella (8.a), Gőbölös Diána (7.a), Tóth Zsóka (6.b), Bodony Lara (6.b). Felkészítőjük Gulyás Ildikó.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 18. 08:41, hétfő | Helyi

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

Koszorúzással, fáklyás felvonulással, ünnepi műsorral emlékeztek Tamásiban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójára.

2019. Március 14. 10:08, csütörtök | Helyi

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Göttlingerné Pintér Judit

A Tamási Járási Hivatal vezetőjének a díjat dr. Gulyás Gergely miniszter adta át Budapesten, a Várkert Bazárban.

2019. Március 13. 09:02, szerda | Helyi

Felújítják a Szentháromság szobrot Tamásiban

A város önkormányzata a Gyulaj Zrt. okleveles erdőmérnökeit kérte fel a szobor körül található fák szakmai vizsgálatára.

2019. Március 11. 09:02, hétfő | Helyi

A FeHoVa 2019. vadászati kiállításon járt a Gyulaj Zrt.

A Gyulaj Zrt. idén is képviselte a négy híres és különleges rendeltetésű vadászterületét a FeHoVa-n.