Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 21. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Tamási ezüstérem az atomerőmű fotópályázatán

Tamási ezüstérem az atomerőmű fotópályázatán

Ti fotóitok – évek óta ezen a néven hirdet fotópályázatot a Paksi Atomerőmű. Az aktuális félév versenyére közel 350 pályamű érkezett energikus, emberi és természet kategóriákban.

Utóbbi különösen fontos az erőmű életében – hangsúlyozta dr. Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója. Mint elmondta: az erőmű egyik legfontosabb előnye, hogy környezetbarát, és gyakorlatilag nincs kibocsátása. Arra tesznek erőfeszítéseket, hogy ezt a környezetbarát technológiát minél barátságosabban megmutassák, ezért is készített természetfotós kollégájuk, Vincze Bálint remek képeket az erőmű közvetlen közelében található állat-és növényvilágról. A nagyközönség felé három éve írták ki először az első pályázatot, mely évről-évre egyre nagyobb sikernek örvend.
Azt, hogy ki hányadik helyen végzett, egészen a díjátadóig homály fedte, többek között ebben is eltért az előző évekhez képest a mostani Ti fotóitok pályázat – tudtuk meg Simon Zoltántól, a Paksi Atomerőmű közösségi médiafelelősétől. – Több újdonság is volt az idei pályázattal kapcsolatosan. Először osztottunk például három kategóriában díjakat, először volt sajtó nyilvános a rendezvényünk és először titkolóztunk egészen a díjátadóig a nyertesek személyéről. A 350 pályamű közel rekordmennyiségnek számít egyébként, izgatottan várjuk a következő félév nevezéseit – tette hozzá Simon Zoltán.
Tamási helyezettje is van a pályázatnak, Márkus Regina, a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégiumának grafikus tanára kisfiáról készített fotóval nevezett, mellyel az emberi kategória második helyét érte el. A pillanat, amit csak egy anya lát meg a gyermekkel való együttlétben, ez a csodálatos a fotóban – mondta róla Vincze Bálint, elismert természetfotós, a Ti fotóitok zsűrielnöke. – A hölgyek világa teljesen másképp működik, beszéljünk akármilyen fotó készítéséről is. A kategória első és második helyezettje egyaránt olyan kép lett, melyet anya készített gyermekéről. Ennél intimebb és szebb dolgot nem hiszem, hogy más meg tudna örökíteni, hiszen a modellel a kapcsolatot ő tudja a leginkább fenntartani, ő ismeri legjobban azt a pillanatot. Nem arra fektette a hangsúlyt, hogy a kisfiút mutassa feltétlenül teljes egészében, hiszen ő szinte a háttérben van. Azt a hangulatot, azt a világot akarta megmutatni, amit ez a kisgyerek otthon a fürdőszobában megteremtett magának, ez volt a fotóban különösen szép – összegzett az ezüstérmes képről Vincze Bálint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!