Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 23. 19:40, hétfő | Helyi

Tamási Város Érdemes Pedagógusa: Antal József

Tamási Város Érdemes Pedagógusa: Antal József

2008 óta zongoratanárként dolgozik a szerkezetileg teljesen átalakult művészeti iskolában, 2013-ban megkapta a címzetes igazgató címet.

Antal József tősgyökeres Tamási lakosként 38 éve dolgozik a zeneiskolában és annak jogutód intézményében. A zeneoktatásban eltöltött tizenkét éves munka után nevezték ki a Tamási Lajtha László Zeneiskola igazgatójának, 1993-tól 15 évig irányította az intézményt, mely idő alatt igényes, dinamikus és humánus vezetői munkát végzett. Nagy szerepet játszott az iskola arculatának kialakításában. Szakmai kihívásnak, és szolgálatnak tekintette a vezetői megbízatást. Jó szervezőkészséggel, tenni akarással, szakmai tudással, világos célok kitűzésével, partnerközpontú iskolát alakított ki, amelynek színvonala fokról-fokra emelkedett. Tevékenysége során intézményéből elsőrangú szakmai műhelyt teremtett, mely régiójában mintául szolgált a többi zeneiskola és művészeti iskola számára. Ezt fémjelzi az országos minősítési eljárás során „Kiválóra Minősített Alapfokú Művészetoktatási Intézmény" cím 2007-ben, valamint a „Magyar Művészetoktatásért" Emlékplakett 2008-ban.
Irányítása alatt és kapcsolatai révén 2004-2008 között öt nyáron keresztül Nemzetközi Zongora Mesterkurzust szervezett, melynek köszönhetően a zeneiskola rákerült Európa zenei térképére. Ezzel párhuzamosan akkreditált zongora módszertani továbbképzés megvalósulását tette hivatalossá. Kezdeményezésére jött létre a zeneoktatás fejlesztésére 1993-ban az Ifjú Muzsikusokért Alapítvány. Elnöksége óta az alapítvány megszakítás nélkül, folyamatosan támogatja a művészeti iskola zeneművészeti ágát.
Regnálása alatt a Tolna Megyei Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége alelnökévé választották, majd a Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Dél-Dunántúli Regionális Közhasznú Egyesülete Felügyelő Bizottsága elnöke volt.
2002-ben szakvizsgázott a Budapesti Műszaki Egyetem Közoktatás Vezetői szakán, ezt követően öt évig alapfokú művészetoktatási szakértőként is működött.
2008 óta zongoratanárként dolgozik a szerkezetileg teljesen átalakult művészeti iskolában, 2013-ban megkapta a címzetes igazgató címet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!