Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 14. 10:04, kedd | Helyi

Trófeabírálatban élen járnak a Gyulaj Zrt. szakemberei

Trófeabírálatban élen járnak a Gyulaj Zrt. szakemberei

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) immár több éve rendezi meg hagyományosan az erdésztechnikusok számára az Év erdésze versenyt.

Idén, az OEE 149. Vándorgyűlése előtti napokban, a Délalföldi Erdészeti Zrt. szervezésében, Gyulán zajlott ezen megmérettetés. A területi selejtezőkön túljutott 21 hazai és a 3 erdélyi versenyző az erdészeti és vadgazdálkodási ismereteikben, gyakorlati és elméleti feladatok megoldásában mérkőztek meg egymással, két napon keresztül. Erdőállomány leírás, élőfakészlet leírása körlapösszeg méréssel, választékolás, növény-, rovar- és károsítók felismerése, famagasság- és fatérfogat becslés, gyérítésjelölés, rönk- és sarang számbavétel, közjóléti feladatok, lövészet, távolságbecslés és trófeaminősítés versenyszámok követték egymást. Ez utóbbi számban, ahol az őz, muflon dám és gímszarvas trófeák bírálatát kellett elvégezni, az erdőben különböző távolságokban elrejtett preparátumokon, Papp József, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt erdésztechnikusa volt a legjobb versenyző. Összesítésben a Bakonyerdő Zrt. erdésze, Tóth Péter lett az első helyezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!