Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 19. 13:50, kedd | Helyi

Túl a 600. recepten

Túl a 600. recepten

Örményi János ahogy ígérte, nőnap előtt megjelentette A 700 éves Tamási 700 receptje sorozat legújabb, immáron a 8. kötetét. Az újdonságról, s a folytatásról kérdeztük a szerzőt.

- A 8. füzet egyik különlegessége, hogy a benne megjelenő recepteket a művelődési központ négy tornacsoportjának tagjaitól kaptam közlésre – mesélte Örményi János. A köszönetemet szerettem volna Nekik kifejezni azzal is, hogy a kiadását a nőnapra időzítettem. Az eddigi leggazdagabb, száz ételleírást tartalmazó füzettel már átléptük a 600-at, ahogy azt a kiadványokon lévő stemplin olvasható, egész pontosan 610-receptnél járunk. Abban is más a mostani, hogy ez a süteményekben leggazdagabb. A lányok, asszonyok a legfinomabb krémeseiket, tortáikat, pogácsáikat osztják meg az olvasókkal. Szerencsére előkerültek a családi kedvencek, a „nagymamák sütijei” is.
- A füzetben szereplő 100. recept alatt éppen a Te neved alatt szerepel. Mi ennek az oka?
- Nagyon egyszerű, egyrészt volt némi hely az utolsó oldalon, másrészt a 100 egy szép kerek szám, ezért édesanyám egyik süteményének, a Nagykónyiban Lábatlanként ismertnek a leírását vettem bele. Tagadhatatlanul szubjektív kiadvány, mert a feleségem által közöltek is a kedvenc ételeim közé tartoznak.
- 700 receptre és 10 kötetre tervezted évekkel ezelőtt ezt a sorozatot. Belefér a maradék 90 a következő, és lehet, hogy már az utolsóba, vagy 777 receptes lesz, és marad az eredeti 10 füzet?
- Még nem tudom. A következő lehet, hogy egy internetes gyűjtés lesz, megkérem majd a tamásiakat, hogy e-mailben küldjék el kedvenc receptjeiket a címemre, az ormenyijanos@gmail.com-ra. Természetesen az elszármazottaktól is várnám ugyanezt. A tizedik a záró meglepetés füzet lenne, amelyben egy neves tamási vendéglátósra szeretnék emlékezni, visszaidézve őt egy rövid életrajzzal, illetve étterme jellegzetes ételeinek a közlésével. Számítok arra, hogy ebben partnerek lennének hajdani kollégái, a mostani tamási vendéglátósok, az egykori törzsvendégek, s ők is megosztanák velünk ételleírásaikat, egy-egy személyes emléküket. Ennek a fogadtatásától függ majd, hogy a külterületi iskolákhoz hasonlóan részletesebben foglalkozzak a hajdani tamási kocsmák, vendéglők, éttermek történetével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.