Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 07. 15:44, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu; MTI

Új állampapír forgalmazási ponttal bővítette hálózatát a Magyar Államkincstár Tamásiban

Új állampapír forgalmazási ponttal bővítette hálózatát a Magyar Államkincstár Tamásiban

Porga Ferenc polgármester elmondta, fontos számukra, hogy a kormányablak mellett egy újabb szolgáltatást kínálhatnak a helyben és a térségben élőknek.

A Magyar Államkincstár (MÁK) új állampapír forgalmazási ponttal bővítette hálózatát Tamásiban, így az ügyfelei részére egyre több helyen személyesen is elérhetők az állampapírral kapcsolatos szolgáltatások. Idén is folytatódott az állampapírok értékesítésének dinamikus növekedése, január végén 1290,5 milliárd forintra nőtt a Magyar Államkincstár (MÁK) által kezelt állampapír-állomány értéke - mondta a szervezet pénzforgalmi elnökhelyettese Tamásiban, ahol ma adták át az új állampapír-értékesítési pontot. A bővítést az állampapírok iránt megnőtt lakossági érdeklődés tette szükségessé, az új helyszínnel 74-re bővült a kincstár állampapírokat forgalmazó helyeinek száma - közölte Borbély László András. Hozzátette: 2018-ban 17 százalékkal, 1269,8 milliárdra nőtt a kincstár által kezelt állampapír-állomány, amely január végén tovább nőtt, 1290,5 milliárd forintra. Közölte, legnagyobb arányban 3 és 5 éves futamidejű, inflációhoz kötött prémiumkötvények és a kétéves állampapírok forgalma emelkedett. Az állampapír-állománnyal párhuzamosan jelentősen bővült az aktív értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek száma is: 15,2 százalékos emelkedéssel számuk megközelítette a 260 ezret. Szintén nagy arányban, 43 százalékkal nőtt tavaly a kincstárnál kezelt babakötvény-állomány is, meghaladta az 55 milliárd forintot. A kincstári Start-értékpapírszámlával rendelkezők száma 20 százalékkal haladta meg az előző évit, és elérte a 168 ezret. Az elnökhelyettes szólt arról, hogy a kormány "nagy terveket sző a lakossági értékesítés további felfuttatása érdekében". Fehér János, a MÁK Tolna megyei igazgatója arról számolt be, hogy Tolna megyében az állampapír-állomány 2018-ban 10 százalékkal, 18 milliárd forintra nőtt, az aktív ügyfelek száma 16 százalékkal 5105-re emelkedett. Tolnában eddig Szekszárdon, Dombóváron és Pakson működött értékesítési pont, az új helyszínnel együtt a tavalyinál jobb eredményre számít a kincstár - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. Porga Ferenc polgármester elmondta, fontos számukra, hogy a kormányablak mellett egy újabb szolgáltatást kínálhatnak a helyben és a térségben élőknek. A minőségi szolgáltatásokra ugyanis nagy szükség van, az egyszerű, kényelmes elérhetőség pedig szinte alapkövetelmény mindenki számára – tette hozzá a város vezetője. Az irodában elsősorban állampapír-forgalmazás és értékesítés zajlik majd. A MÁK a csütörtöki piaci naphoz igazította a nyitvatartást, heti egy alkalommal 9-től 15 óráig lesz nyitva. Az ügyfélfogadási iroda a polgármesteri hivatal (Szabadság utca 46-48.) földszintjén kapott helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.