Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 25. 08:52, kedd | Helyi
Forrás: www.teol.hu, fotó: radio1pecs

Új szerződést köttetnek az önkormányzatok hulladékügyben

Új szerződést köttetnek az önkormányzatok hulladékügyben

Tamásiban a szolgáltatás minőségének emelése például azt jelentené, hogy a hulladékudvar nyitvatartását bővítenék, és szeretnék a szelektív gyűjtést is kiszélesíteni.

Felmondják szerződéseiket a jelenlegi hulladékszállító cégekkel az önkormányzatok. Az ügyfelek viszont a változásból semmit nem éreznek majd.

Az országos, egységes hulladékgazdálkodási rendszer egy éve indult, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. most a jelenlegi hulladékgazdálkodási területi tagoltságot kívánja megszüntetni. A területi egyenlőtlenségekből adódó különbségeket úgy oldja fel, hogy csak olyan szolgáltatók működhetnek, melyek kellően nagy területtel és ügyfélszámmal rendelkeznek. A híradásokból az derült ki, ez több településen is meglepetést okozott. A megkérdezett Tolna megyei települések viszont – mivel a változtatásról korábban több fórumon is szó esett – felkészültek.

Tamásiban lejárt a Biokom Kft. közszolgálati szerződése, így az önkormányzatnak nem kellett külön szerződést bontania. Porga Ferenc polgármester elmondta, már akkor tudta az önkormányzat, hogy hosszú távú megoldást, és az eddiginél is magasabb színvonalú szolgáltatást szeretnének, amikor még nem volt szó a rendszer átalakításáról, mely egyébként nem lepte meg különösebben őket. A városvezető úgy fogalmazott, most tulajdonképpen hátradőlve várhatják, hogy a nyílt közbeszerzési eljárásban ki adja a legjobb ajánlatot. Tamásiban a szolgáltatás minőségének emelése például azt jelentené, hogy a hulladékudvar nyitvatartását bővítenék, és szeretnék a szelektív gyűjtést is kiszélesíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!