Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 17. 08:41, szerda | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Visszakapta régi szépségét az ódon épület

Visszakapta régi szépségét az ódon épület

Az emberek megállnak, és szemügyre veszik. Néhányan nosztalgiáznak, akadnak, akik korabeli fényképekhez hasonlítják. Egyetlen dolgot nem tesz senki: nem megy el mellette anélkül, hogy megcsodálná.

Hogy miről is van szó? A városközpont egyik rendkívül régi, most új köntösbe öltöztetett épületéről, a korabeli áruházról. Néhány itt élő még emlékszik rá, hogy annak idején, 1954-ben ez az épület nagyságrendileg ugyanígy nézett ki, ahogy most láthatjuk: ugyanezzel a színvilággal, homlokzattal. A Kop-Ka Zrt. célja az volt, hogy az eredeti megjelenését állítsák helyre, természetesen a mai kor kívánalmainak megfelelően. – A 80-as évek elején a Skála áruházak mintájára került rá az épületre a tavalyi év nyaráig látható bádogburkolat, mely a megjelenését jelentősen befolyásolta, hiszen pont az igazi szépségét vette el – mesélte Viola Szabolcs, a Kop-Ka Zrt. elnök-vezérigazgatója. - A hasznosítása eredetileg is ruházati áruház volt, a kétezres évek elején azonban működtetési formáját megtartva, társaságunk üzemeltetésbe kiadta. Régi tervünk valósulhatott meg 2017-ben, hiszen sor kerülhetett az épület teljes rekonstruálására. Igyekeztünk olyan időszakban elvégezni a munkálatokat, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzuk vele a lakosságnak, ezúton is köszönöm a türelmüket, hiszen volt járda-, és útlezárás is a munkálatok miatt. A bádogburkolat a nyár elején került eltávolításra és amikor megláttuk, mi „bújt elő”, sokan megdöbbentünk: egy jelentősen „megöregedett”, kifakult épület állt előttünk, törött és repedezett vakolattal és ablakokkal, de a maga előkelő eleganciájával. A kivitelezői felméréseket követően ősszel kezdődtek meg a munkálatok, amelynek köszönhetően az impozáns épület néhány hét alatt visszakapta egykori tetszetős külsejét. Reméljük, hogy sokáig gyönyörködhetünk benne, hiszen a felújítások után újra a városközpont egyik ékköve lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!