Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 10. 07:07, szombat | Életmód
Forrás: OrintPress

10 tipp, hogyan étkezzünk egészségesen

10 tipp, hogyan étkezzünk egészségesen

Az embernek minden nap oda kell figyelnie az étellel bevitt káros anyagok mennyiségére. Szinte vadászni kell az egészséges ennivalókat, túl kell élni a szupermarketek által kínált \'ipari termékeket.\'

A jó hír az, hogy ha követünk 10 egyszerű szabályt, akkor biztonságosan étkezhetünk.

Gondoljunk rájuk úgy, mint vásárlási és étkezési trükkökre. Ha csak ezeket a dolgokat betartjuk és semmi mást nem, automatikusan igazi, friss ételeket fogunk fogyasztani, amik megakadályozzák és visszafordítják a legtöbb olyan krónikus betegség kialakulását, ami leszívja az energiát, stresszben tart és kimerít bennünket.

Először is csak olyan ételt vásároljunk, amelyik nincs felcímkézve, vagy olyat, amit nem dobozban vagy csomagoltan lehet kapni. Ha egy étel fel van címkézve, legyen kevesebb mint 5 összetevője. Ha fel van tüntetve a cukor, mint összetevő (bármilyen címszó alatt; méz, agave, juharszirup, nádcukor vagy melasz), dobjuk ki. Szintén váljunk meg attól az ennivalótól, ami magas fruktóz kukoricaszirup tartalmú és attól is, amelyik címkéjén a hidrogénezett szót látjuk. A finomított sütőolajoknak és az általunk nem ismert összetevőknek, amik nevét ki sem tudjuk ejteni, szintén a kukában a helyük. A tartósítószerrel, adalékanyagokkal, vagy ételfestékkel készült ételeket se vegyük meg. Dobjuk ki azt is, amiben mesterséges édesítőszerek vannak.

Ha azt látjuk, hogy háztáji eredetű, nem gyárból érkezett az étel, akkor tudjuk, hogy egészséges ennivalót veszünk - írja a Foxnews.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.