Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2012. Március 27. 07:19, kedd | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

15 ezer futót várnak vasárnap Budapesten

15 ezer futót várnak vasárnap Budapesten

Vasárnap 27. alkalommal rendezik meg Budapesten a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, melyen ezúttal is több ezer gyerek részvételére lehet számítani.

A szervező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint egyik legnépszerűbb eseményén tavaly 15 ezernél is többen vettek részt, s jó esély van arra, hogy az idén is hasonlóan sokan neveznek majd az egész napos rendezvényre. A vasárnapi programban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb távot, az 1 km-es családi futás mellett 3,2 (Minicittá), 6,2 (Midicittá) és 12 km-en (Vivicittá), illetve félmaratonon lehet rajtolni, de 3,2 km-es gyaloglás is teljesíthető.

A névadó szponzor jótékonysági akciót is hirdetett a Vivicittára, melyen saját dolgozóiból összeállított csapatok is futnak majd, az általuk lefutott minden km-hez 100 forintot ad a cég, ezt az összeget az SOS Gyermekfalu kapja. A versenyen az SOS Gyermekfalu kőszegi, battonyai és kecskeméti intézményeiből is részt vehetnek majd gyerekek és nevelőszülők, a nevezésüket a BSI ingyenes teszi lehetővé.

A szervezők és a főszponzor az általános és középiskolákat külön motiválja: a legtöbb gyereket mozgósító budapesti, Budapest környéki és vidéki iskolák 300 ezer forintos adidas sportszerutalványt kapnak majd a Telekom jóvoltából.

A korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem a Városligetben, hanem a Margitszigeten lesz a verseny központja, s az első szám, a Midicittá 9:30 órakor rajtol.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

2020. Június 27. 05:00, szombat | Sport

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak.

2020. Június 26. 06:07, péntek | Sport

Csomós Mixi: A rajt előtt aláírtuk volna a végeredményt

Az East Motorsport Kft párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila már az első idei tesztversenyén letette a névjegyét a kemény R5-ös mezőnyben.