Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 02. 15:05, péntek | PR

3+1 ok, hogy stúdióba vidd a hangoskönyved felvételét

3+1 ok, hogy stúdióba vidd a hangoskönyved felvételét

A hangoskönyv egy remek passzív jövedelem, és egyre népszerűbb, ezért sokan fognak bele, de úgy gondolják, házilag megoldják a dolgot.

Van három nyomós okunk, amiért érdemes a hangoskönyved felvételét profival csináltatni.

Az e-bookok óriási robbanást hoztak a könyvpiacon, hiszen egy apró készüléken több könyvtárra való anyag érhető el a világ bármely pontjáról, a nap bármely szakában. Sokáig úgy tűnt, hogy az e-book lesz az, ami komolyan veszélyezteti a nyomtatott könyvek piacát, ám úgy 2018 körül szinte a semmiből beelőzték az e-book eladásokat a hangoskönyvek. Akkor egy év alatt a világon nagyjából 40%-kal bővült a hangoskönyvek eladása, és a trend azóta is folytatódik.

Ennek tükrében már érthető, ha sokan és egyre többen gondolkodnak hangoskönyv kiadásban, de még mindig túl sokan próbálják megspórolni a költségeit. Megmutatjuk, miért érdemes a hangoskönyv felvételt hangstúdióban csinálni akkor is, ha drágább.

Felszerelés hiánya

A boltokban sokféle mikrofont lehet kapni, ami remekül szuperál egy Skype hívás során, de teljesen alkalmatlan egy profi hangfelvételre. Egy professzionális mikrofon olyan különleges szivaccsal van borítva, ami a leheletet is megszűri és egészen más hangminőséget eredményez, viszont akár több százezer forintba is kerülhet – és ez még csak egy mikrofon. A hangszigetelt, zajokat elimináló szobáról, valamint a többi alapfelszerelésről még nem szóltunk.

Rossz felszerelés = drága utómunkák
A rossz felszereléssel zajokkal teli, rossz minőségű hangot lehet csak felvenni. Egy ilyen anyagot is fel lehet javítani, de egyrészt tökéletes soha nem lesz, másrészt pedig a sokszorosába kerül annak, ha csak vágni kell egy felvételt.

Rendezett jogi oldal

A hangstúdiókkal kötött felvételi szerződés rendelkezik a felvétel során keletkező szerzői jogokról is. Ezzel a legtöbben nincsenek tisztában, ami az utólag követelt jogdíjak formájában igen költséges tud lenni. Ha stúdióban zajlik a hangoskönyv felvétele, ilyen probléma nincs.

+1: Profi hanggal nem unalmas

Egy hangfelvételre úgy is nézhetsz, mint egy előadásra, aminek csak az audio részét veszed igénybe. Ha a sarki boltos adja elő, nem feltétlen lesz olyan élvezhető, mintha egy profi előadóművész tenné, aki pontosan tudja, hogyan játsszon a hangjával, hogy átadja azokat a finomságokat is, amik máskülönben elvesznének.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 04. 17:48, vasárnap | PR

A szép és praktikus hálószoba titka

A hálószoba berendezése általában jóval kevesebb figyelmet kap, mint a lakás központi helyiségei.

2021. Április 03. 09:19, szombat | PR

Útmutató a konyhai kések kiválasztásához és rövid bepillantás a Kizlyar Supreme világába

Sokan szeretnek a konyhában sütni és főzni. Ha azonban feltesszük azt a kérdést, hogy hány konyhakést használnak ezek az emberek, akkor kettő, maximum háromféle konyhakést sorolnak fel.