Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 02. 15:05, péntek | PR

3+1 ok, hogy stúdióba vidd a hangoskönyved felvételét

3+1 ok, hogy stúdióba vidd a hangoskönyved felvételét

A hangoskönyv egy remek passzív jövedelem, és egyre népszerűbb, ezért sokan fognak bele, de úgy gondolják, házilag megoldják a dolgot.

Van három nyomós okunk, amiért érdemes a hangoskönyved felvételét profival csináltatni.

Az e-bookok óriási robbanást hoztak a könyvpiacon, hiszen egy apró készüléken több könyvtárra való anyag érhető el a világ bármely pontjáról, a nap bármely szakában. Sokáig úgy tűnt, hogy az e-book lesz az, ami komolyan veszélyezteti a nyomtatott könyvek piacát, ám úgy 2018 körül szinte a semmiből beelőzték az e-book eladásokat a hangoskönyvek. Akkor egy év alatt a világon nagyjából 40%-kal bővült a hangoskönyvek eladása, és a trend azóta is folytatódik.

Ennek tükrében már érthető, ha sokan és egyre többen gondolkodnak hangoskönyv kiadásban, de még mindig túl sokan próbálják megspórolni a költségeit. Megmutatjuk, miért érdemes a hangoskönyv felvételt hangstúdióban csinálni akkor is, ha drágább.

Felszerelés hiánya

A boltokban sokféle mikrofont lehet kapni, ami remekül szuperál egy Skype hívás során, de teljesen alkalmatlan egy profi hangfelvételre. Egy professzionális mikrofon olyan különleges szivaccsal van borítva, ami a leheletet is megszűri és egészen más hangminőséget eredményez, viszont akár több százezer forintba is kerülhet – és ez még csak egy mikrofon. A hangszigetelt, zajokat elimináló szobáról, valamint a többi alapfelszerelésről még nem szóltunk.

Rossz felszerelés = drága utómunkák
A rossz felszereléssel zajokkal teli, rossz minőségű hangot lehet csak felvenni. Egy ilyen anyagot is fel lehet javítani, de egyrészt tökéletes soha nem lesz, másrészt pedig a sokszorosába kerül annak, ha csak vágni kell egy felvételt.

Rendezett jogi oldal

A hangstúdiókkal kötött felvételi szerződés rendelkezik a felvétel során keletkező szerzői jogokról is. Ezzel a legtöbben nincsenek tisztában, ami az utólag követelt jogdíjak formájában igen költséges tud lenni. Ha stúdióban zajlik a hangoskönyv felvétele, ilyen probléma nincs.

+1: Profi hanggal nem unalmas

Egy hangfelvételre úgy is nézhetsz, mint egy előadásra, aminek csak az audio részét veszed igénybe. Ha a sarki boltos adja elő, nem feltétlen lesz olyan élvezhető, mintha egy profi előadóművész tenné, aki pontosan tudja, hogyan játsszon a hangjával, hogy átadja azokat a finomságokat is, amik máskülönben elvesznének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.