Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Február 06. 14:44, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

300 lóerőig merészkedik az új győri kabrió

300 lóerőig merészkedik az új győri kabrió

Az Audi A3 előző, vagyis második generációjára épülő kabrió modell formájával leginkább a hölgyszíveket tudta meghódítani, és ez az eladásokon is meglátszott. Az ingolstadtiak a jelenlegi felvonással ezen változtatni kívánnak, az új A3 nyitható tetejű változata pedig az elődnél jóval komolyabb megjelenéssel kecsegtet majd – nagyobb és elegánsabb lesz. Miközben a gyártás helye változatlanul a győri gyár marad.

Az arányosabb felépítésről a kémfotók egyértelmű bizonyítékot szolgáltatnak: az előző, lecsapott hátú és így rövidke szériával összehasonlítva az a legszembeötlőbb, hogy az új kabrió „szedánosabb” felépítéssel kecsegtet. Nem is csoda, hiszen nem titok az A3 lépcsőshátú változatának érkezése (a kompakt szériából eddig még nem volt négyajtós), a várhatóan körülbelül 4,5 méter hosszú kabrió pedig a szedán verzió hosszított MQB padlólemezét fogja használni, s ennek, valamint a nagyobb hátsó túlnyúlásnak köszönhetően nyúlánkabb lesz a három- és ötajtós testvéreknél.

A méretbeli előrelépés nem csak az arányoknak, de a hátsó helykínálatnak és a csomagtartónak is bizonyára jót tesz. A tervezők különben maradtak a jól bevált, gyors, és természetesen teljesen elektromos vászontetőnél, a hírek szerint pedig egy igazán jól szigetelt, vastag vászonkupolának örvendhetünk, amely összecsukva lényegesen kevesebb helyet rabol el a poggyásztérből a keménytetős megoldásoknál. Az autó sziluettjét tekintve különben igencsak hasonlít az előző generációs A4 kabrióra.

A lemezek alatt természetesen a jól bevált konszerntechnikát köszönthetjük, vagyis bizonyára 1,2-2 liter közötti TFSIbenzinmotorokkal (105–220 lóerőig) és 1,6, illetve 2 literes TDI dízelerőforrásokkal (105–184 lóerő között) találkozhatunk a motorháztető alatt, amelyek alapesetben az első kerekeket hajtják szériában manuális, némi felár ellenében pedig dupla kuplungos automata váltókon keresztül, de összkerekes Quattro verzióval is találkozni fogunk.

Azt nem tudjuk, hogy az egyszerűbb motorokhoz rendelhető lesz-e összkerékhajtás, ám a kémfotókon épp tesztköreit futó autó négy kipufogójából kiindulva az előző generációval ellentétben az újdonságból várható egy S3 névre keresztelt sportváltozat is, amelynek 300 lóerős (380 Nm) kétliteres, négyhengeres turbós benzinmotorja mind a négy kereket hajtja majd, nem kis elánnal.

A belső teret a hagyományosabb társaktól örökli majd a kabrió
A belső teret a hagyományosabb társaktól örökli majd a kabrió
Fotó: Audi Hungária

A komoly menetteljesítményeket produkáló, drága S3-hoz az izmos motor mellé persze komoly fékrendszer, sportfutómű, méretes kerékszett és dögös légterelő csomag is jár, de a kabrióélmény már az egyszerűbb változatok esetében is garantált.

A pontos piaci startról, vagy a hivatalos leleplezésről egyelőre nincsenek információink, de nincs kizárva, hogy még az idei évben találkozhatunk a négykarikás újdonsággal, mondjuk a szeptemberi Frankfurti Autószalonon. 2014-re viszont biztos, hogy megérkezik a szalonokba az A3 Cabriolet.

Címkék: a3, audi, autó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.