Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Szeptember 08. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

53-an akadtak fenn a határon

53-an akadtak fenn a határon

Ötvenhárom külföldi határsértőt fogtak el a rendőrök szerdára virradóan Szegednél. A furgonokkal szállított külföldiek segítői, négy magyar állampolgár is rendőrkézre került.

A szegedi határrendészek hajnalban állítottak meg egy furgont a szegedi Horgosi úton. A járműből 20 külföldi - 13 afgán és 7 pakisztáni állampolgár - került elő, akik mindannyian illegálisan lépték át a határt. Néhány perccel később egy másik gyanús furgont is megállítottak a közelben a rendőrök. Az luxusautóval kísért járműben 33 határsértőt - 12 pakisztánit, 10 afgánt és egy líbiai állampolgárt - találtak. A két furgont és a kísérő autót is magyarok vezették, őket embercsempészés miatt állították elő. A közelben elfogtak egy robogós férfit is, aki szintén az embercsempészek közé tartozik. 52 külföldivel szemben idegenrendészeti eljárás indult, míg a négy magyarral szemben embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak. Az egyik külföldivel szemben ugyancsak büntetőeljárás indult, mivel a pakisztáni férfi már nem először próbálkozott az illegális határátlépéssel. (lm)

HavariaPress

Címkék: határ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.