Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 08. 07:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A 2020-as költségvetés elfogadásával zárja nyári munkáját a parlament

A 2020-as költségvetés elfogadásával zárja nyári munkáját a parlament

Az Országgyűlés a héten zárja rendkívüli nyári ülésszakát. A képviselők módosításokat hajthatnak végre a kormány jövő évi költségvetésről szóló javaslatán, majd várhatóan pénteken szavaznak annak végleges formájáról.

A házelnök - parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján hétfőn önálló ülést tartanak, amely a megszokottnál hamarabb, délelőtt 11 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal.

Az ülésnap elején két új jobbikos képviselő, Balczó Zoltán és Nunkovics Tibor teszi le esküjét, akik az európai parlamenti képviselővé választott Gyöngyösi Márton és a képviselői mandátumáról lemondó Kepli Lajos helyét veszik át az ellenzéki frakcióban.

A parlament ezt követően előbb röviden tárgyal, majd határoz is a kabinet 2020-as költségvetésről szóló indítványához benyújtott módosító javaslatokról.

A szavazás után az interpellációk és az azonnali kérdések is egy-egy órában, a kérdések pedig további 30 percben hangozhatnak el.

Az Országgyűlés pénteken tartja utolsó ülését a nyári szünet előtt, az erről szóló napirendi javaslat azonban vasárnap délután még nem volt elérhető a Ház honlapján.

A képviselők a jövő évi büdzsé mellett várhatóan ekkor fogadhatják el a 2020-as adóváltoztatásokról szóló javaslatot is, továbbá bepótolhatják a köznevelési törvénycsomag előző hétről elhalasztott zárószavazását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.