Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. November 30. 07:38, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A beültetés után újra kórházba kerülnek

A beültetés után újra kórházba kerülnek

A sztentbeültetésen átesett kardiológiai páciensek 10 százaléka egy hónapon belül újra kórházba kerül valamilyen szövődmény miatt – állapították meg követéses vizsgálatukban amerikai kutatók.

Ezek a betegek nagyobb valószínűséggel haltak meg a beavatkozást követő egy éven belül, mint azok, akiket nem kellett 30 napon belül újra kórházi kezelésben részesíteni.

A kórházi újrafelvételi arány mérőszáma lehet annak, hogy az adott intézmény milyen színvonalon látja el feladatát, ezért ezek az adatok már nyilvánosan is hozzáférhetők az Egyesült Államokban. A mostani tanulmány azonban azt mutatja, hogy jobb ellátás mellett is vannak olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak az újabb kórházi kezelés szükségességéhez.

A Duke Egyetem durhami (Észak-Karolina) orvosi karának munkatársai Adrian Hernandez vezetésével mintegy 13 ezer páciens sorsát követték nyomon, akik sztentbeültetésen estek át a vizsgált 10 éves periódusban egy rochesteri (Minnesota) kórházban.

A beavatkozást követő egy hónapon belül a páciensek közel 10 százalékát kellett újra felvenni a kórházba szívproblémájukkal kapcsolatos vagy más szövődmények miatt. 30-90 százalékkal nagyobb valószínűséggel kerültek vissza a kórházba a nők, valamint a vese- és tüdőbetegek. A tanulmányt az Archives of Internal Medicine című orvosi folyóiratban tették közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése