Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2020. Június 30. 15:44, kedd | Helyi

A Deseda tóhoz kirándulnak a természetjárók

A Deseda tóhoz kirándulnak a természetjárók

A tamási természetjárók idei első, várva-várt túrájukon - 2020. július 18-án, szombaton - a Kaposvártól északra található kedvelt kirándulóhelyre, a Deseda tóhoz látogatnak el.

Külön buszuk 8:00 órakor indul a Kossuth térről, amivel Toponárig utaznak a túrázók.
A 8 km-es tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava, aminek környékét túraútvonalak és kerékpárutak hálózzák be. Először a tó Toponár felőli partján nemrégiben épült Fekete István Látogatóközpontot keresik fel. A Deseda tó és környéke védett természeti terület, amely változatos élővilágnak ad otthont, ezt csodálhatják majd meg a Látogatóközpontban. Ezt követően gyalogolnak a tó túlsó végénél kialakított Deseda arborétumba és a Gombás parkerdőbe. A túra hossza kb. 14 km.
Ételt, italt és szájmaszkot mindenki vigyen magával! Akinek van kedvezményes belépésre jogosító igazolványa (diákigazolvány, látássérült igazolvány stb.) azt se felejtse otthon! A látogatóközpont belépőjegy árai: 700.-Ft/fő, diák: 350.-Ft/fő.
Jelentkezni július 16-ig a művelődési központban befizetett 1700.-Ft útiköltséggel lehet.

Címkék: Deseda, Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 11:16, szombat | Helyi

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Április végén kezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, június óta pedig folyamatosan, hétről hétre végeznek kezeléseket az ország különböző pontjain.

2020. Július 04. 11:14, szombat | Helyi

Házhoz mentek Tamásiban

A bűnmegelőzési propaganda ezúttal a turisztikai idény jegyében a város idegenforgalommal foglalkozó irodáiban folytatódott.

2020. Július 03. 14:08, péntek | Helyi

Átszerelte a rendszámot, a rendőrök elfogták

A Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást az ellen a fürgedi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont Hyundai típusú autóra kiadott rendszámot tett egy Volkswagenre, és úgy közlekedett vele.

2020. Július 02. 16:53, csütörtök | Helyi

Megyénkre is kiadták a másodfokú riasztást

Az ország középső területein többfelé kiadta a másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).