Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Október 23. 19:26, hétfő | Helyi

A Dr. Várady János-díjat dr. Stomfay Zoltánné kapta

A Dr. Várady János-díjat dr. Stomfay Zoltánné kapta

Segítőkészségét a Tüdőgondozó Intézetben töltött 35 éves munkája során sokan megtapasztalhatták, mely hozzáállás például szolgálhat az egészségügy valamennyi területén.

Dr. Stomfay Zoltánné általános iskolai tanulmányait Pincehelyen, a középiskolát Székesfehérváron végezte. Akkori műszerész végzettsége, munkája még távol állt később választott hivatásától, bizonyára ez és családjához, szülőfalujához való ragaszkodása is közrejátszott abban, hogy hazatért Pincehelyre, ahol a helyi kórházban kezdett dolgozni adminisztrátorként, majd fogászati asszisztensként. Dr. Stomfay Zoltánnal kötött házasságát követően férje mellett is az egészségügyben, orvos írnokként dolgozott tovább. A család 1978-ban költözött Tamásiba, amikor is a most átadásra kerülő díj névadójának, Dr. Várady Jánosnak a praxisát vették át. Dr. Stomfay Zoltánné 1978-tól 2013-as nyugdíjba vonulásáig röntgen asszisztensként dolgozott a Tamási Tüdőgondozó Intézetben, ezekben az évtizedekben feladatvégzésére a lelkiismeretesség, töretlen munkakedv volt jellemző. Kollégáival való kapcsolata kiegyensúlyozott, mondhatni baráti volt, igazi jó munkahelyi közösség dolgozott együtt, ami kihatott a betegellátás színvonalára is. Ahogy az egészségügyi személyzet hozzáállása, humanitása, empátiája mindig hozzájárul a betegek közérzetének javulásához, így az ő személyisége, kedvessége, figyelmessége is bizonyosan pozitív hatással volt a betegek lelkiállapotára, gyógyulására. Segítőkészségét a Tüdőgondozó Intézetben töltött 35 éves munkája során sokan megtapasztalhatták, mely hozzáállás például szolgálhat az egészségügy valamennyi területén.
Nyugdíjas éveiben a családja, lányai, unokái és barátai játsszák a főszerepet, de régi kollégái és a betegek is jó szívvel gondolnak rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:05, hétfő | Helyi

Megnyílnak a laktanyák kapui gyermeknap alkalmából

Május 26-án, vasárnap idén is kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.