Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Október 27. 08:56, csütörtök | Helyi

A Kákics együttes műsorával zárul az 56-os forradalomra való megemlékezés

A Kákics együttes műsorával zárul az 56-os forradalomra való megemlékezés

A Feltettem magamban, hazámat szolgálom című műsor ma este tekinthető meg a Könnyü László Városi Könyvtárban

A Kákics együttes műsorával zárul az 1956-os forradalomra és szabadságharcra való megemlékezés Tamásiban, melyet október 27-én este 18 órakor tekinthetnek meg az érdeklődők a Könnyü László Városi Könyvtárban. A címe: Feltettem magamban, hazámat szolgálom, a műsor szakmai programjának megvalósítását 2016-ban a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja. A Ferenc Jóska fújatja a trombitát... című első világháborús műsora után ugyanis ezt a történelmi témát dolgozta fel az együttes, idén ősszel debütált az '56-os összeállítás. Az 1956-os magyar forradalom előtt tisztelgő műsor dramaturgiájának kialakítása során olyan népdalok közül válogattak az alkotók, amelyek témái a történelmünkben korábban megélt szabadságharcok, a haza védelme és szeretete, valamint a kivándorlás. A műsor az ünnepi hangulatot a zenén, a népdalokon keresztül éri el. A népdalokat prózai részek, személyes visszaemlékezések sora gazdagítja, amelyek bemutatják a történelmi hátteret is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.